Guvernul anunta o noua rectificare bugetara pozitiva - ce ministere raman fara bani

Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 14:34
970 citiri
Guvernul anunta o noua rectificare bugetara pozitiva - ce ministere raman fara bani
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Guvernul anunta ca urmeaza sa faca o noua rectificare pozitiva, ministrul Finantelor, Ionut Misa, prezentand in sedinta de miercuri unde vor ajunge bani in plus, dar si de unde se va taia.

La inceputul prezentarii, Ionut Misa a vorbit despre cresterea economica, cu care se laudase si Mihai Tudose in deschiderea sedintei.

"Romania este prima tara din Europa ca si crestere economica si aceasta evolutie pozitiva ne face sa fim foarte increzatori privind incasarile la buget si implicit posibilitatea de a finanta proiecte importante pentru Romania. Ne va da posibilitatea sa finantam proiecte legate de autostrazi si spitale regionale", a spus Misa.

Referitor la rectificarea bugetara, "este a doua rectificare bugetara, este, de asemenea, pozitiva. Vreau sa mentionez ca a avut la baza aceasta rectificare consultari cu toate ministerele si s-a urmarit incadrarea in deficitul de 2,96% din PIB.

S-a si reusit acest lucru. Rezultatele economice de pana in prezent argumentand astfel posibilitatea realizarii unei cresteri economice de 6,1% fata de 5,6% cat s-a estimat initial. De asemenea, a avut loc o crestere a PIB-ului estimat de la 837,2 miliarde la 842,5 miliarde de lei".

Potrivit acestuia, rectificarea bugetara asigura fonduri suplimentare pentru plata drepturilor salariale stabilite prin hotarari judecatoresti in favoarea cadrelor didactice din preuniversitar, finantarea sistemului de protectie a copilului si plata drepturilor persoanelor cu dizabilitati, plata pensiilor militare si a unor drepturi salariale personalului medical, finantarea programelor de sanatate.

Astfel, la bugetele locale s-au alocat 611,9 milioane lei pentru plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, + 550 milioane lei, finantarea sistemului de protectie a copilului, + 61 milioane lei, dar si pentru finantarea invatamantului particular sau confesional acreditat, + 0,9 milioane lei.

De asemenea, la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale se asigura fonduri suplimentare de 630,9 milioane lei per sold.

"S-au asigurat suplimentar 537 milioane lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, alocatiilor de stat pentru copii, a indemnizatiilor pentru cresterea copilului si a contributiilor de asigurari sociale de sanatate aferente indemnizatiilor si 115,9 milioane lei pentru majorarea transferurilor de echilibrare catr ...citeste mai departe despre "Guvernul anunta o noua rectificare bugetara pozitiva - ce ministere raman fara bani" pe Ziare.com

#guvern rectificare bugetara, #Guvern rectificare bugetara pozitiva , #Stiri Guvern