Guvernul cere plata impozitelor pana pe 21 decembrie

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 08:22
1596 citiri
Guvernul cere plata impozitelor pana pe 21 decembrie

Guvernul devanseaza in premiera termenul de plata a taxelor si impozitelor scadente pe 25 decembrie, motivand ca ziua de Craciun este nelucratoare, astfel ca firmele si populatia vor fi obligate sa depuna declaratiile de impunere si sa realizeze platile pana pe data de 21 decembrie.

"De asemenea, s-a aprobat devansarea termenului de declarare si scadenta a creantelor fiscale pana la data de 21 decembrie, avand in vedere ca data de 25 decembrie este zi nelucratoare", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Astfel toti contribuabili trebuie sa depuna declaratiile si sa faca platile scadente de obicei in data de 25 a lunii pana in ziua de 21 decembrie 2012.

Potrivit legii, daca ziua de scadenta este nelucratoare, atunci termenul limita devina urmatoarea zi nelucratoare.

In fapt, Guvernul a decis inainte cu doua saptamani de alegeri ca ziua de luni 24 decembrie si luni 31 decembrie sunt zile nelucratoare.

Conform Codului Muncii, zilele libere din luna decembrie 2012 sunt 1 Decembrie (sambata, Ziua Nationala), 25 si 26 decembrie (marti si miercuri, prima si a doua zi de Craciun).

Astfel, situatia nu difera cu mult fata de alti ani, cand tot 27 decembrie era ultima zi plata pana la care contribuabilii achitau obligatiile scadente pe 25 decembrie.

Singura diferenta fata de 2011, de exemplu, este ca impozitele vor fi incasate in doar doua zile, 27 si 28 decembrie, pe cand anul trecut au fost patru zile lucratoare 27-30 decembrie.

Amanarea unor plati pentru luna ianuarie ar putea sa puna in pericol tinta de deficit bugetar pentru acest an, de 2,4% din PIB, cu tot cu PNDI.

#guvern taxe impozite, #plata taxe impozite 2012, #plata taxe administratie financiara , #Stiri Guvern