Guvernul da mai multi bani pentru combaterea Ebola, SIDA si heptatita C

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:39
915 citiri
Guvernul da mai multi bani pentru combaterea Ebola, SIDA si heptatita C

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o OUG prin care se creeaza cadrul legal pentru asigurarea unor fonduri suplimentare in domeniul sanatatii si pentru introducerea unor noi medicamente destinate tratamentului unor afectiuni.

Se introduc astfel in tratamentul pacientilor noi medicamente pentru afectiuni oncologice sau pentru boli cu impact major asupra sanatatii publice, cum ar fi infectiile cu bacterii rezistente la antibiotice, infectia cu virusurile hepatice si infectia HIV/SIDA, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Modificarea legislativa va face posibila includerea in tratament a unui numar mai mare de pacienti cu o rata mare de raspuns la tratament, printre care si molecule pentru tratamentul fara interferon al hepatitelor virale, cronice si ciroze hepatice tip C. Acesta face parte din tratamentele inovative pentru afectiunile hepatice tip C, care au fost recent introduse de sistemele de sanatate din ...citeste mai departe despre "Guvernul da mai multi bani pentru combaterea Ebola, SIDA si heptatita C" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern fonduri tratamente, #Guvern fonduri heptatita C, #Guvern fonduri Ebola, #Guvern fonduri SIDA , #Stiri Guvern