Guvernul initiaza procedura de audit in toate spitalele din Romania

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 08:36
2862 citiri
Guvernul initiaza procedura de audit in toate spitalele din Romania

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat marti, intr-o videoconferinta la Guvern, ca in scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International (FMI) s-a convenit ca in toate spitalele din Romania sa fie facute audituri pe baza carora sa poata fi luate decizii pentru o reforma reala.

Nicolaescu a mai spus, la videoconferinta cu prefectii, presedintii de consilii judetene, sefii de directii sanitare si de case de asigurari de sanatate si directorii de spitale, ca in spitalele mari vor fi facute audituri financiare, iar la celelalte unitati, audituri interne, de catre autoritatile care sunt ierarhic deasupra spitalelor.

"Pe baza auditurilor, vom putea lua decizii. Vrem o reforma care sa schimbe din temelii comportamente, atitudini. Vom intensifica actiunile de control in toata tara. (...) O sa va rog sa dati dovada de transparenta, de modestie", le-a transmis ministrul Sanatatii managerilor de spitale.

Nicolaescu le-a mai spus directorilor de spitale ca a vazut in aceste unitati personal cu foarte multa aroganta si a cerut ca respectivii sa-si schimbe atitudinea.

"Sistemul sanitar romanesc s-a autoperpetuat ca un fel de inchisoare. Va rog sa umanizati sistemul, nu va obisnuiti sa fiti inumani", a adaugat Nicolaescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern audit spitale Romania, #reforma sistem medical Romania, #reforma spitale Romania, #reforma sanatate Romania , #Stiri Guvern