Guvernul Ponta 4: Toti ministrii au trecut de comisii, mai putin cel pentru Diaspora. Se face ancheta

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 13:45
1396 citiri
Guvernul Ponta 4: Toti ministrii au trecut de comisii, mai putin cel pentru Diaspora. Se face ancheta
Foto: Ziua de Constanta

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, structura si componenta noului Executiv, pentru care cere, luni, votul Parlamentului. Insa pana sa primeasca unda verde de la alesi, ministrii propusi vor trebui sa treaca prin audierile comisiilor parlamentare.

Noul Guvern Ponta 4 este unul mult mai suplu. Numeroase ministere au fost comasate, iar numarul de vicepremieri a fost redus de la trei la unul, pozitie care ii revine lui Gabriel Oprea, seful UNPR.

Din formula guvernamentala au disparut ministrii UDMR, formatiune care a decis retragerea de la guvernare, si au aparut reprezentantii PLR, condusi de Calin Popescu Tariceanu, partid neinregistrat oficial.

16:14 - La comisia Romanilor din Strainatate a fost demarata o ancheta pentru ca nu e clar cati parlamentari erau in sala. Se pare ca de la vot ar fi lipsit cativa social-democrati, adica exact oamenii care pe care Ponta se baza ca Anghel sa primeasca aviz pozitiv fara probleme, informeaza Digi 24.

16:13 - Social-democratii sustin, insa, ca "este o atentionare la adresa ministrului Anghel" si ca votul care conteaza este obtinut in Parlament, nu in comisii.

16:00 - Eugen Tomac i-a cerut premierului Victor Ponta sa vina cu o noua propunere, pentru ca acum a trimis un "ministru total nepregatit" si sa continue cu aceeasi propunere ar insemna "o sfidare fara margini".

15:54 - Ultimul ministru propus de Ponta pentru portofoliul Relatiei cu Romanii de Pretutindeni, Adrian Anghel (PSD), a starnit polemici intre membrii comisiilor de specialitate.

Daca Opozitia sustine ca Anghel nu a intrunit voturile necesare pentru avizul pozitiv conform procedurilor in vigoare, ministrul propus a sustinut la iesire ca a primit unda verde.

Anghel a primit 12 voturi "pentru", 8 "impotriva" si alti 4 parlamentari s-au abtinut. Chiar daca voturile in favoarea lui Anghel sunt majoritare, ele nu intrunesc 50% + 1.

14:50 - Sorin Cimpeanu (PC) a fost avizat pozitiv, cu 22 de voturi "pentru" si 9 "impotriva", pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii.

14:20 - Darius Valcov (PSD) a fost avizat pozitiv de comisii pentru Ministerul de Finante si Buget.

14:06 - O situatie inedita exista dupa comasarea ministerului Energiei si al celui pentru IMM-uri - ele functioneaza in cladiri diferite, asa ca ministrul Gerea va trebui sa "faca naveta".

14:00 - Andrei Gerea (PLR) a fost avizat pozitiv in comisii pentru Ministerul Energiei si IMM-urilor.

...citeste mai departe despre "Guvernul Ponta 4: Audieri in comisii - Aviz pozitiv pentru unul dintre ministrii lui Tariceanu - LIVE" pe Ziare.com

#Guvernul Ponta 4 audieri, #Guvernul Ponta 4 ministri, #Guvernul Ponta 4 vot Parlament , #Stiri Guvern