Guvernul simplifica procedura adoptiilor: Concediu de acomodare platit cu 3.300 lei

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 19:53
663 citiri
Guvernul simplifica procedura adoptiilor: Concediu de acomodare platit cu 3.300 lei
Foto: Ziare.com

Guvernul aprobat, miercuri, un proiect de lege prin care procedura de adoptie atat in cazul adoptiilor interne, cat si al celor internationale se simplifica, iar persoanele care adopta un copil vor putea beneficia de un concediu de acomodare de trei luni, platit cu 3.300 lei lunar.

Proiectul de lege propune o serie de dispozitii procedurale care sa permita finalizarea unei adoptii pentru toate cele trei etape - declararea adoptabilitatii, incredintarea in vederea adoptiei si incuviintarea adoptiei intr-o perioada mai scurta de timp.

Astfel, termenul de apel in instanta judecatoreasca va fi redus de la 30 de zile la 10 zile, iar primul termen de judecata va fi in 15 zile de la inregistrarea cererii. In plus, pentru judecarea cererilor de incredintare in vederea adoptiei, nu va mai fi necesara citarea partilor, fiind evitata o durata mare de timp pentru solutionarea dosarelor.

Ce ar trebui modificat in Legea adoptiei din Romania - avocati

Prin adoptarea acestui proiect sunt ...citeste mai departe despre "Guvernul simplifica procedura adoptiilor: Concediu de acomodare platit cu 3.300 lei" pe Ziare.com

#Guvern procedura adoptii, #procedura adoptii simplificata , #Stiri Guvern