Guvernul va aloca 46 de milioane de lei pentru un sistem IT dedicat adoptiilor

Marti, 17 Septembrie 2019, ora 08:18
1357 citiri
Guvernul va aloca 46 de milioane de lei pentru un sistem IT dedicat adoptiilor
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Executivul are spre aprobare, marti, un proiect de hotarare care prevede aprobarea notei de fundamentare pentru crearea unui sistem IT national pentru adoptii. Suma totala a proiectului este de 45.947.000 de lei, echivalentul a 9.705.745 de euro.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti a Guvernului apare proiectul de hotarare privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente proiectului de investitii "Sistem Informatic National pentru Adoptie SINA".

"Finantarea proiectului se realizeaza din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii", arata nota de fundamentare a actului normativ.

Conform sursei citate, sistemul informatic va furniza o serie de servicii electronice, necesare pentru eficientizarea timpilor de procesare a solicitarilor de adoptie, determinarea celor mai bune optiuni pentru potrivirea dintre copil si persoana/familia adoptatoare si monitorizarea post-adoptie a copilului.

Din punct de vedere informatic, prin realizarea SINA va fi obtinuta alinierea la contextul tehnologic actual, simplificandu-se si securizandu-se totodata modalitatea de prelucrare, stocare si procesare a datelor.

"Astfel, pentru expunerea online catre cetateni si mediul public/privat a serviciilor publice este vizata punerea la dispozitie a urmatoarelor servicii de tip G2C pentru care se va asigura disponibilitate si acces ridicat/consolidat pentru cetateni: - accesarea online a datelor/informatiilor referitoare la proceduri/formulare; - descarcarea on-line a formularelor; - incarcarea online a formularelor; - serviciu de suport/helpdesk", potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotarare.

Beneficiarul va fi Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, iar proiectul va contribui la implementarea Strategiei nationale agenda digitala pentru Romania 2020 (SNADR).

Ce mai discuta

Alte puncte pe ordinea de zi a reuniunii de marti a Guvernului sunt:

"- Proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 932/2010

- Proiectul de hotarare privind aprobarea l ...citeste mai departe despre "Guvernul va aloca 46 de milioane de lei pentru un sistem IT dedicat adoptiilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedinta Guvern 17 septembrie, #sistem informatic adoptii , #Stiri Guvern