Hotul neprins si prezumtia doamnei Rovana Plumb

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 14:24
996 citiri
Hotul neprins si prezumtia doamnei Rovana Plumb

Gata. Cererea DNA pentru ridicarea imunitatii parlamentare a dnei Rovana Plumb, ca sa-si poata dovedi nevinovatia in fata justitiei, s-a respins.

A renuntat sa-si apere in instanta cu fruntea sus, cinstit si corect, nevinovatia clamata la Parlament, la televiziuni si oriunde vreti, cu exceptia salilor de judecata, singurele indreptatite sa asculte, sa chibzuiasca si sa achite sau sa condamne.

Doamna deputat insa n-a dorit sa iasa basma curata prin judecata dreapta, preferand sa se ascunda dupa deget, in baza unui proverb batranesc, parca anume nascocit pentru cei cu imunitatea la ananghie: hotul neprins e negustor cinstit.

Si asta stiti de ce? Pentru ca in statul de drept numit Romania, cativa dintre cei mai inalti demnitari apara prezumtia de nevinovatie a clientilor lor politici, acuzand prezumtia de vinovatie a justitiei. Fara indoiala, cu asta au speriat-o pe doamna Plumb.

Presedintele Senatului nu pierde niciun prilej fara sa se refere la o pretinsa subordonare politica a instantelor, parca anume ca sa decredibilize statul de drept.

Presedintele Camerei Deputatilor ii tine isonul in surdina, declarandu-se pentru desfiintarea tuturor imunitatilor, dar sustinand mentinerea lor, pentru fiecare caz in parte, inclusiv cel de fata. Halal!

Cel mai grav mi se pare insa faptul ca Parlamentul, care nu are prerogative de instanta, a intrat cu bocanii in Constitutie, organizand un soi de proces, unde dna Plumb s-a aparat de acuzatiile ce i se aduc, iar presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea s-a erijat in avocat-aparator, intrand in fond si incercand sa explice ca nu exista nici insula Belina, nici Bratul Pavel, cele ce fac obiectul dosarului DNA:

"Deci albia minora inseamna intre mal si mal, cu insula din interior. In momentul in care un curs de apa a disparut - bratul Pavel - atunci malul s-a mutat pe partea ailalta a insulei, firesc, deci nu mai exista in albia minora. (...) In decursul apelor, sa stiti si dumnneavostra, ca datorita eroziunii se schimba si cursurile de apa. Corect?", a spus Nicolicea.

Lasand la o parte faptul ca n-avea nicio calitate sa intre in fond, dl Nicolicea s-a apucat sa faca afirmatii grave fara acoperire, fara expertiza, fara probe de niciun fel, fara martori, fara nimic altceva, decat numai ceea ce citise intr-un dosar nefinalizat al DNA.

Am senzatia ca presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a intrat cu cizmele in statul de drept, erijandu-se in instanta si expuna ...citeste mai departe despre "Hotul neprins si prezumtia doamnei Rovana Plumb" pe Ziare.com

#Rovana Plumb ridicare imunitate, #Eugen Nicolicea aparare Rovana Plumb , #Stiri Guvern