ICCJ sesizeaza Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Codului Penal

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 16:33
1169 citiri
ICCJ sesizeaza Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Codului Penal

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis joi sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Codului Penal de catre Camera Deputatilor, prin care presedintele Romaniei, deputatii si senatorii sunt scosi din definitia "functionarilor publici".

Conducerea ICCJ a convocat joi Sectiile Unite ale acestei instantei, din totalul de 111 judecatori in functie fiind prezenti 92 judecatori.

"In urma discutiilor ce au avut loc, deliberand, Sectiile Unite au hotarat sa fie sesizata Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea dispozitiilor art. I pct. 5 si art. II. pct. 3 din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative (PL-x nr. 680/2011), precum si a dispozitiilor articolului unic din Legea pentru modificarea art. 253 (1) din Codul penal (PL-x nr. 467/2012), in raport cu prevederile art. 16 alin. (1) din Constitutia Romaniei, precum si cu prevederile art. 11 alin. (1) si (2) din legea fundamentala", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ICCJ.

#modificari cod penal, #Curtea Constitu ionala , #Stiri Guvern