Iluzia antidemocratica a egalitatii absolute

Luni, 03 August 2015, ora 10:00
1111 citiri
Iluzia antidemocratica a egalitatii absolute
Foto: Arhiva personala Teodor Baconschi

Democratia castiga de doua secole noi teritorii. Aceste cuceriri implica si o logica financiara: noii posesori de drepturi sunt si noi clienti.

Prin negocieri sociale punctate de numeroase conflicte deschise, multe domenii traditional "rezervate" - sa zicem scoala, asistenta medicala specializata, calatoriile de placere sau drepturile civice - au trecut de la clasa suprapusa catre "popor".

Pretul acestei maturizari a fost transformarea poporului in natiune si folosirea natiunii ca piesa de puzzle geopolitic: n-a fost o transformare fasta, daca ne gandim la ciocnirea nationalismelor in doua razboaie mondiale devastatoare pentru Europa.

Cetateanul pare suveran - prin votul sau - si e protejat de o legislatie tot mai egalitara. In plus, ideologia corectitudinii politice, studiile de gen si eco-anarhismul maximizeaza aceasta includere, prefacand asimilarea in indistinctie.

Cand toata lumea are dreptul de a face orice, nicio ierarhie sociala nu mai functioneaza normal. Ordinea ...citeste mai departe despre "Iluzia antidemocratica a egalitatii absolute" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#democratie Romania, #Romania democratie transformare, #drepturi romani democratie , #Stiri Guvern