Tariceanu: DNA e complet deraiata si scapata de sub orice control. Procurorii au carente grave de tot de judecata, de morala

Duminica, 05 Martie 2017, ora 22:45
812 citiri
Tariceanu: DNA e complet deraiata si scapata de sub orice control. Procurorii au carente grave de tot de judecata, de morala
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

In seara in care romanii au iesit in mars prin centrul Capitalei si au aplaudat minute in sir la sediul DNA, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-a expus intr-o emisiune televizata ideile despre carentele de comportament, de judecata si de morala ale procurorilor anticoruptie.

"Decizia CCR nu a facut decat sa puna lucrurile intr-un fagas normal. Nu pot sa nu spun ca nu mi-a dat o anumita satisfactie in sensul in care de doi ani de zile critic mereu abuzurile si excesele pe care le fac anumite institutii de forta si cu precadere DNA, in conditiile in care DNA a ajuns sa ancheteze Guvernul. Lucrul acesta este unic in istoria sistemelor parlamentare democratice ca procuratura sa ancheteze modul in care Guvernul elaboreaza actele normative. Asa ceva nu s-a vazut nicaieri", a sustinut Calin Popescu Tariceanu, la B1 TV.

Copresedintele ALDE a sustinut ca DNA este o institutie "complet deraiata", care isi aroga puteri pe care nu le are.

"Lucrul acesta nu a facut decat sa imi dea un element suplimentar in convingerea pe care o am ca DNA este o institutie care e complet deraiata, care nu intelege sensul functionarii democratice a celor trei institutii fundamentale in stat si isi aroga, asa cum a spus si CCR, puteri pe care nu le are", a completat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca DNA este "o institutie scapata de sub orice control civil, procurorii nu sunt niste sfinti care vin sa aplice legea".

"Sunt unii care au niste carente de comportament, de judecata, de morala grave de tot. Cum putem sa avem incredere oarba intr-o astfel de institutie? Derapajele pe care le vedem, abuzurile pe care le vedem sunt tocmai rezultatul unui fenomen pe care l-am semnalat si pe care unii nu vor sa-l inteleaga.

O sa-l inteleaga cand o sa fie ei insisi victimele abuzurilor. Este vorba de excesul de putere, este vorba de o coruptie pe care ti-o da puterea nelimitata, coruptie morala", a completat copresedintele ALDE, fara sa dea nume.

El a afirmat ca, probabil, presedintelui Klaus Iohannis "ii va veni mintea la cap" cand isi va termina mandatul si va intra "in aceasta morisca".

"Probabil ca actualul presedinte cand isi va termina mandatul, si va intra in aceeasi morisca in care a intrat si predecesorul lui, ii va veni mintea la cap. Pana atunci, el crede ca este intr-o pozitie favorabila si se foloseste de aceste instrumente, ne arata deliciul functiei, cum crede el ca trebuie sa domine scena politica romaneasca. Asa int ...citeste mai departe despre "Tariceanu: DNA e complet deraiata si scapata de sub orice control. Procurorii au carente grave de tot de judecata, de morala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tariceanu procurori DNA, #Tariceanu atac DNA , #Stiri Guvern