Incepe sa crape minciuna PSD

Marti, 21 Martie 2017, ora 06:37
957 citiri
Incepe sa crape minciuna PSD

Marea minciuna servita de PSD in campania electorala, aceea in baza careia a castigat alegerile, incepe sa crape precum fardul uscat pe un obraz scofalcit. Si din crapaturi incepe sa iasa la suprafata adevarul teribil: nu doar ca imparatul e gol, dar in curand asa va ajunge si fundul Romaniei.

Va aduceti aminte cum a inceput Guvernul Grindeanu guvernarea? Ca un mars triumfal de majorari, incepand cu cresterea salariului minim pe economie. In timp ce dna Vasilescu vestea cresteri de poveste in noua lege a salarizarii bugetarilor care, conform programului de guvernare, ar trebui sa fie adoptata de guvern pana cel tarziu pe 31 martie, iar de Parlament pana in iulie.

Concomitent au inceput si primele semne ca nu totul e chiar in regula. Ianuarie a marcat o scadere serioasa a incasarilor la buget, cu peste 5% mai mici decat in ianuarie 2016, in conditiile in care cheltuielile au fost cu 3% mai mari. Ca sa nu se mai repete necazul, guvernul a lungit luna februarie la propriu cu doua zile, dupa cum a descoperit senatorul liberal Florin Catu. Chiar si asa, incasarile din TVA pe februarie au fost mai mici cu 14% fata de februarie 2016.

Pe la sfarsitul lui februarie, Comisia Europeana cerea guvernului sa explice cum va tine deficitul sub 3%, cand CE estimeaza ca acesta va atinge 3,6% din PIB. La randul sau, FMI a avertizat guvernul ca se duce catre un deficit de 3,7% anul acesta si 3,8% anul viitor. Mai mult, seful misiunii FMI in Romania, Reza Baqir, a atras atentia ca "taierile succesive de taxe, cresterile salariale si limitarea investitiilor ameninta sa afecteze aceasta crestere (economica - n.red.) ".

In aceste conditii, nu este deloc surprinzatoare declaratia care i-a scapat ministrului de Finante, Viorel Stefan, si anume ca daca deficitul va derapa, guvernul e pregatit pentru taieri. Oricat de tare s-a enervat dl Dragnea, ceea ce spune dl Stefan e foarte logic, chiar inevitabil as zice, si nici macar o premiera. La taierile din 2010 s-a ajuns dupa dezmatul bugetar al Guvernului Tariceanu, grecii isi platec scump tot dezmatul bugetar ascuns din pix ani de zile.

Exact la situatia Greciei a facut trimitere si comisarul european Corina Cretu, care numai adversar al PSD nu poate fi suspectata ca ar fi, atunci cand a avertizat asupra ingrijorarii care exista la Bruxelles in privinta nesustenabilitatii planurilor guvernului.

Nicio marire care nu are acoperire in economie, nu poate fi facuta fara a fi mai devreme sau mai tarziu decontata. Nu trebuie ...citeste mai departe despre "Incepe sa crape minciuna PSD" pe Ziare.com

#guvernul Grindeanu deficit investitii , #Stiri Guvern