Inchisoare pentru ofensa adusa insemnelor nationale - proiect de lege

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 11:12
827 citiri
Inchisoare pentru ofensa adusa insemnelor nationale - proiect de lege

Parlamentari PSD si UNPR propun, intr-un proiect de modificare a Codului Penal, reintroducerea pedepselor cu inchisoare de la 1 an la 3 ani pentru infractiunea de dispret pentru insemnele nationale, considerand ca dezincriminarea acestor fapte poate duce si la omiterea arborarii drapelului Romaniei.

Potrivit proiectului, fapta savarsita in public prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei se va pedepsi cu inchisoarea de la 1 an la 3 ani. Fapta savarsita in public prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se va pedepsi cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.

Proiectul mai prevede ca prin dispret pentru insemnele Romaniei, pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se va intelege lipsa de consideratie sau de stima, sentimentul prin care se judeca un lucru ca fiind nedemn de atentie si defaimarea.

Cei 36 de parlamentari PSD si UNPR care au initiat proiectul precizeaza, in expunerea de motive, ca in Codul ...citeste mai departe despre "Inchisoare pentru ofensa adusa insemnelor nationale - proiect de lege" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inchisoare ofensa insemne nationale proiect lege , #Stiri Guvern