Infractor, caut slujba. La Parlament. Rog seriozitate

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 15:08
2084 citiri
Infractor, caut slujba. La Parlament. Rog seriozitate

S-a ajuns si aici. Avem un infractor (Liviu Dragnea) care doreste sa ajunga parlamentar. A fost condamnat (definitiv), prin decizie a Inaltei Curti, la 2 ani de inchisoare. Cu suspendare. Curtea a decis o perioada de incercare de 4 ani. Intre timp, omul vrea o slujba. La Parlament.

Problema este ca legea este clara. Regulamentul Camerei Deputatilor (cu valoare de lege organica) stabileste, la art. 7: "Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat in cazul in care constata incalcarea prevederilor legale privind conditiile de eligibilitate si in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca de condamnare, ramasa definitiva si irevocabila, privind savarsirea de catre respectivul deputat a unor infractiuni legate de derularea procesului electoral".

Observati ca textul este clar ca lumina zilei. Ai comis infractiuni "legate de derularea procesului electoral?" (este cazul lui Liviu Dragnea). Comisia este obligata sa iti invalideze mandatul.

Am auzit multe lucruri ...citeste mai departe despre "Infractor, caut slujba. La Parlament. Rog seriozitate" pe Ziare.com

#Dragnea mandat Parlament , #Stiri Guvern