Inmlastinirea Romaniei in diplomatia lui "Urmaresc cu atentie si preocupare"

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 08:24
1183 citiri
Inmlastinirea Romaniei in diplomatia lui "Urmaresc cu atentie si preocupare"

Politica externa a Romaniei se apropie periculos de momentul in care va deveni ridicola.

Celebra expresie "Urmaresc cu atentie si preocupare" - uneori condimentata cu "si cu un pic de ingrijorare" - a devenit deja subiect de glume pentru presa de la Bucuresti. Deocamdata doar pentru cea de la Bucuresti.

Ce este evident si pentru diplomatii romani si pentru comentatorii externi este lipsa unui lider, a unui leadership, ca sa folosesc un termen anglo-saxon, precum si a unor obiective ambitioase.

A spus-o mult mai bine decat mine Calin Ungur, consilierul de politica externa al prim-ministrului. "Este necesar un pion central care sa-si asume responsabilitatea solutiilor (...) Important este sa putem sa impingem lucrurile mai departe si este important sa putem sa avem capacitatea sa anticipam unde vrem sa fim peste cinci ani", a afirmat Ungur.

Din pacate, acest discurs, venit din partea unui diplomat cu o functie importanta, in loc sa indemne la reflectie, a provocat reactia ...citeste mai departe despre "Inmlastinirea Romaniei in diplomatia lui "Urmaresc cu atentie si preocupare"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#politica externa Romania, #Klaus Iohannis politica externa, #Dan Mihalache ambasador , #Stiri Guvern