Inspectia Muncii si Curtea de Conturi, sesizate in legatura cu internshipurile Guvernului

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 17:36
788 citiri
Inspectia Muncii si Curtea de Conturi, sesizate in legatura cu internshipurile Guvernului
Foto: Ziare.com

Inspectia Muncii si Curtea de Conturi au fost sesizate in legatura cu programele de internship realizate de Guvern.

Mai multe organizatii ale tinerilor sustin ca in aceste activitati nu se respecta legislatia muncii.

Programul de internship al Guvernului se deruleaza din 2013, iar in ultimii doi ani stagiarii au primit burse, insa nu s-au platit taxele si contributiile aferente.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, reprezentantii tinerilor atrag atentia ca, prin programul de internship al Guvernului, "s-a instituit o forma de 'angajare' in care tinerii care lucreaza pentru diferite institutii nu beneficiaza de vechime in munca, asigurari de sanatate si somaj pe perioada activitatii, fapt care contravine legislatiei muncii".

Comunicatul este semnat de Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Organizatia de Tineret a Blocului National Sindical (OT BNS), Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si Consiliul National al Elevilor (CNE).

Aceste ...citeste mai departe despre "Inspectia Muncii si Curtea de Conturi, sesizate in legatura cu internshipurile Guvernului" pe Ziare.com

#Inspectia Muncii internship Guvern, #Curtea de Conturi internship Guvern, #program internship Guvern, #rezidenti internship Guvern , #Stiri Guvern