Institutul lui Adrian Nastase, AID si GDS, printre ONG-urile care nu respecta legea

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 17:38
2836 citiri
Institutul lui Adrian Nastase, AID si GDS, printre ONG-urile care nu respecta legea
Foto: Facebook / Institutul Ovidiu Sincai

Peste doua treimi din asociatiile si fundatiile de utilitate publica, beneficiare de facilitati fiscale din partea statului, nu au publicat rapoartelele de activitate cerute prin lege, printre cele mai cunoscute fiind institutul PSD "Ovidiu Sincai", condus de Adrian Nastase, AID condusa de Alexandru Cumpanasu si GDS.

Ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru, a prezentat, joi, in Guvern, o analiza cu privire la ONG-urile de utilitate publica, atragand atentia ca unele au primit acest statut in baza unor legi speciale, cu precadere in ani electorali, iar legislatia trebuie modificata, pentru a impune criterii mai clare de transparenta si responsabilitate.

Potrivit Ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic, 61% din cele 134 de asociatii si fundatii de utilitate publica nu si-au prezentat rapoartele de activitate in Registrul ONG de la Ministerul Justitiei, iar 49% nu le-au publicat in Monitorul Oficial.

Dintre acestea, 17 organizatii nu ...citeste mai departe despre "Institutul lui Adrian Nastase, AID si GDS, printre ONG-urile care nu respecta legea" pe Ziare.com

#asociatii utilitate publica , #Stiri Guvern