Intra dihonia in PSD?

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 18:17
1125 citiri
Intra dihonia in PSD?

Asemenea fierbere in PSD, precum cea la care asistam in zilele acestea, nu s-a mai vazut de la mijlocul anilor '90, cand presedintia partidului (pe atunci, FSN) a fost castigata in alegerile interne de Petre Roman, iar Ion Iliescu si-a facut gruparea lui, denumita FDSN.

Amandoua formatiunile social-democrate si-au lins ranile rapid si s-au redresat pe scena politicii romanesti nu atat prin merite proprii, cat prin slabiciunea Opozitiei care, ca si astazi, era divizata prin eforturile social-democratilor de a-si discredita adversarii pe principii machiavellice.

Machiavellismul le-a ramas drag si astazi acestor social-democrati, desi momentul este cu totul altul. Atunci, partidul era grupat in jurul unui personaj-simbol care atragea multi nostalgici si dadea sperante celor care pierdusera cascavalul si visau la ciolan.

Astazi, stanga este mai consolidata ca atunci, legitimata prin alegeri, dar lipsita de vreo personalitate capabila sa arate directia spre care a pornit. Dimpotriva, Liviu Dragnea lasa tot mai insistent impresia ca a impins partidul in deriva si conduce fara busola.

Dezavuarea indragitului Grindeanu, dupa nefericita discreditare a iubitului Ponta si urmata de scoaterea din palarie a personajului Tudose, toate ridica semne de intrebare asupra lui Dragnea insusi, ca unul care s-a mutat intr-o lume paralela si ne face de acolo programe, ca sa le incerce pe noi si sa vada daca ne vin bine ca masura.

Iar, in ultimele zile, se aude un murmur ori de cate ori noul prim ministru ataca exact reduta forte a razboiului lui Dragnea, giuvaerul sau, constructia inexpugnabila pe care a inaltat-o cu Valcov si cu Olguta: programul de guvernare.

De unde pana mai ieri aceasta era scrierea sacrosanta a partidului, ceva de care nu te poti atinge ca de Talmud, devine dintr-o data tinta nemultumitilor, obiectul modificarilor, locul unde tot ce fusese alb devine negru si ce fusese negru devine alb.

Dar cel mai cumplit lucru pentru autorul programului este faptul ca noii guvernanti descopera exact ceea ce descoperisera expertii inca de la inceput, ceea ce a combatut Opozitia tot timpul si ceea ce revolta presa de sase luni de zile: non-sustenabilitatea.

Cea mai revoltata dintre pesedisti mi se pare Olguta Vasilescu, care nu pregeta sa dea cu toroipanul in presa si, considerandu-se ea insasi coautoare a programului, il apara chiar si in acest moment de prohod, cand nu mai ai ce apara.

De altfel, doamna ministru a fost caracterizata foarte plast ...citeste mai departe despre "Intra dihonia in PSD?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#programul de guvernare Dragnea, #programul de guvernare Tudose , #Stiri Guvern