Iohannis a mers in mijlocul protestatarilor de la Cotroceni: Suntem cu totii romani (Video)

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 18:21
2890 citiri
Iohannis a mers in mijlocul protestatarilor de la Cotroceni: Suntem cu totii romani (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a facut un gest neasteptat, miercuri seara, si a mers la protestul din fata Palatului Cotroceni si a stat putin de vorba cu cei care il contesta.

In momentul in care a ajuns in mijlocul multumii, oamenii au inceput sa strige "demisia" si sa il huiduie.

Iohannis a stat de vorba cu 2-3 oameni, insa nu a putut comunica prea bine cu acestia, pentru ca manifestantii au inceput sa tipe la el.

Tot ce s-a putut auzi din vacarmul general este ca presedintele le-a spus protestatarilor: "Suntem cu totii romani".

Dupa cateva minute, presedintele s-a retras in Palatul Cotroceni.

Angajatii de la Cotroceni le-au oferit ceai cald protestatarilor din fata palatului, insa acestia au refuzat.

La ora transmiterii acestei stiri, in fata Palatului Cotroceni, sunt peste 100 de manifestanti.

UPDATE 1: Presedintele a postat pe Facebook un mesaj in care explica de ce s-a dus in mijlocul protestatarilor de la Cotroceni. "Inteleg sa imi exercit mandatul de presedinte ascultand vocea tuturor romanilor, indiferent de optiunile lor. Este absolut firesc sa existe diferente de pareri si puncte de vedere si este dreptul fiecarui cetatean de a-si face cunoscute convingerile, in mod pasnic si civilizat", a precizat pe Facebook Klaus Iohannis.

UPDATE 2: Protestatarii au reactionat dur dupa vizita presedintelui.

Iata cateva opinii culese de Mediafax:

"Nu l-am lasat sa ne spuna, ne-am exprimat vehement. Acesta a fost un teatru care ne-a manevrat frumos ce-i drept, e normal la Serviciile ce le are dansul sa poata sa ne manevreze, nu aveam cum sa ne manifestam decat nervosi, oricum jos palaria pentru Servicii. Presedintele sa nu manipuleze, sa fie echidistant, trebuie sa-l iubim, dar sa arate ca e al nostru, nu al unei parti din tara. Are capacitatea, puterea are cu ce".

"Sa dea banii inapoi pe casa pe care a furat-o. Un presedinte care fura case sa nu spuna la popor ca ceilalti sunt penali. El ne da lectii de integritate morala. Ne-a sfidat pe toti in Parlament, parca e nepotul lui Hitler".

"A stat doua minute si a fugit. A venit sa vada fraierii. Ai lui sunt la Victoriei. Noi suntem aici Statele Unite ale Moldovei, Olteniei si Ardealului. Noi nu suntem romani, numai el e roman".

In paralel, la Piata Victoriei, se aduna din nou oamenii care contesta Guvernul Grindeanu, care azi a scapat de motiunea de cenzura.

Urmareste LIVE protestele de miercuri seara. ...citeste mai departe despre "Iohannis a mers in mijlocul protestatarilor de la Cotroceni: Suntem cu totii romani (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis protest Cotroceni , #Stiri Guvern