Iohannis a promulgat, in ultima zi din an, noul Cod fiscal si noul Cod de procedura fiscala

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 16:30
1364 citiri
Iohannis a promulgat, in ultima zi din an, noul Cod fiscal si noul Cod de procedura fiscala
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, ultima zi a anului, decretul de promulgare a noilor reglementari privind Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala, care au fost votate de Camera Deputatilor in ultima sedinta din 22 decembrie si vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2016.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a promulgat Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 50/2015 pentru modificarea si completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal si a Legii 207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

OUG 50/2015 a fost adoptata pe finalul mandatului de premier al lui Victor Ponta, fiind publicata in Monitorul Oficial in 3 noiembrie.

Astfel, potrivit noului Cod fiscal, anul 2016 incepe cu reduceri de preturi la produse si servicii in urma scaderii cotei TVA la 20%, iar in unele cazuri la 9% si chiar 5%, cu reducerea impozitului pe dividende la 5%, dar aduce si scumpiri la impozitele pe locuinte si terenuri.

Cea mai importanta masura de ...citeste mai departe despre "Iohannis a promulgat, in ultima zi din an, noul Cod fiscal si noul Cod de procedura fiscala" pe Ziare.com

#Iohannis promulgat cod fiscal, #cod procedura fiscala promulgat , #Stiri Guvern