Iohannis a vorbit la Adunarea Generala a ONU despre terorism si conflictele din regiunea Marii Negre (Video)

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 07:54
1040 citiri
Iohannis a vorbit la Adunarea Generala a ONU despre terorism si conflictele din regiunea Marii Negre (Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, in discursul rostit la Adunarea Generala ONU, ca "mai mult ca oricand, un sistem international bazat pe reguli - statul de drept la nivel international - este fundamental" si ca "implicarea crescuta in educatie, asigurarea prosperitatii cetatenilor sunt cele mai eficiente cai de prevenire a instabilitatii si crizelor". Totodata, seful statului a subliniat amenintarea reprezentata de conflictele prelungite din regiunea Marii Negre.

De asemenea, Iohannis a exprimat convingerea Romaniei ca, in contextul cresterii violentei si a dezinformarii, doar prin educatie de calitate pot fi contracarate tendintele extremiste cu care se confrunta tinerii.

"In contextul cresterii violentei si a dezinformarii, Romania este convinsa ca doar prin educatie de calitate putem contracara tendintele extremiste cu care se confrunta astazi tinerii nostri. In acelasi timp, continuam sa fim preocupati de evolutiile din domeniul securitatii din regiunea noastra, dar si din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre raman o amenintare serioasa. Suntem inca martori ai unor actiuni intreprinse in detrimentul principiilor si normelor dreptului international", a afirmat Iohannis.

El a sustinut ca proliferarea conflictelor prelungite in vecinatatea Romaniei a ingreunat cooperarea regionala si a adus increderea reciproca la unele dintre cele mai scazute niveluri istorice, motiv pentru care comunitatea internationala ar trebui sa sprijine in mod activ cooperarea regionala, sa stimuleze masuri de consolidare a increderii si sa abordeze aceste conflicte in mod decisiv.

"Permiteti-mi sa incep prin a transmite condoleante poporului mexican. Permiteti-mi sa salut atentia pe care o acordam in acest an pacii si unei vieti decente pentru toti pe o planeta sustenabila. Acestea sunt obiective esentiale, care necesita toata determinarea noastra, ca lideri responsabili, pentru a le atinge, mai ales tinand cont de provocarile pe care le avem in fata.

Intr-adevar, oameni din intreaga lume inca sufera din cauza efectelor brutale ale razboiului, saraciei, inegalitatii si nedreptatii. Tensiunile asupra identitatii culturale si credintei sunt in crestere chiar si in cadrul societatilor in mod traditional deschise si tolerante", a afirmat seful statului la inceputul discursului, adaugand ca "dezastrele naturale provoaca pagube din ce in ce mai mari de la an la an", iar "atentatele teroriste adancesc sentimentul de insecuritate".

El a ...citeste mai departe despre "Iohannis a vorbit la Adunarea Generala a ONU despre terorism si conflictele din regiunea Marii Negre (Video)" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis discurs Adunare Generala ONU, #Iohannis discurs terorism Marea Neagra ONU , #Stiri Guvern