Iohannis anunta oficial cand face consultarile pe referendum

Luni, 25 Martie 2019, ora 13:27
1014 citiri
Iohannis anunta oficial cand face consultarile pe referendum
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele va avea marti consultari cu reprezentanti ai societatii civile pe tema referendumului pentru justitie.

Informatia a aparut in spatiul public saptamana trecuta, cand a fost publicata pe Facebook de Elena Calistru, presedinte si co-fondator al asociatiei Funky Citizens.

Intalnirea va avea loc marti, de la ora 15:00, precizeaza Administratia Prezidentiala, care nu specifica si ce organizatii au fost invitate la Cotroceni.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca este "aproape hotarat" sa convoace un referendum in ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, spunand ca e nevoie de o analiza profunda, care la Cotroceni a inceput.

"Am inceput sa analizez impreuna cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi daca as convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La inceput am fost relativ putini entuziasti pentru ideea asta, eu si inca doi-trei. (...) Lucram deja intens la asta, analizam variantele, datele, partea legala si asa mai departe", a precizat Klaus Iohannis.

De altfel, 22 de asociatii din societatea civila au transmis o scrisoare comuna catre seful statului in care ii solicita sa emita un decret pentru organizarea unui referendum pe tema Justitiei chiar in ziua alegerilor europarlamentare.

Iohannis, despre referendumul pe justitie: Am inceput sa reevaluez ideea, pentru a da romanilor votul inapoiDecizia lui Klaus Iohannis poate influenta hotarator votul pentru europene. La fel si indeciziaAlina Gorghiu: Un referendum pe Justitie n-ar rezolva nimic din punct de vedere juridicBarna: Referendumul pe justitie este de fapt un referendum pentru ramanerea in EuropaBasescu: N-as risca sa pun o intrebare pe Justitie la referendum. As cauta o solutie catre succesCiolos, atac la Dragnea pe tema referendumului pentru Justitie ...citeste mai departe despre "Iohannis anunta oficial cand face consultarile pe referendum" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis consultari Cotroceni referendum , #Stiri Guvern