Iohannis ar putea numi un premier tehnocrat si dupa alegerile din toamna

Joi, 02 Iunie 2016, ora 06:58
2040 citiri
Iohannis ar putea numi un premier tehnocrat si dupa alegerile din toamna
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis ar putea numi un premier tehnocrat si dupa alegerile parlamentare, daca niciun partid nu obtine o majoritate care sa ii permita sa formeze singur Guvernul.

Este opinia consilierului prezidential pe probleme de politica interna Laurentiu-Mihai Stefan, exprimata la Eastern Europe Investment Summit, organizat de agentia de presa Reuters.

Laurentiu Stefan a facut o radiografie a situatiei politice din tara si a ajuns la concluzia ca principalele partide, PSD si PNL, vor obtine fiecare cam 32%-35% din voturi la toamna. Asta inseamna ca niciunul nu va putea forma singur un Executiv.

Chiar daca PSD s-ar alia cu doua partide mai mici, consilierul prezidential considera ca tot nu ar avea impreuna 50% din parlamentari, prag ce le-ar permite sa propuna un premier care sa si treaca de votul Legislativului.

Avand aceste calcule facute, Laurentiu Stefan nu exclude ca presedintele Iohannis sa numeasca tot un premier tehnocrat, dupa Dacian Ciolos.

"Evident,... citeste mai departe despre "Iohannis ar putea numi un premier tehnocrat si dupa alegerile din toamna" pe Ziare.com

#Iohannis premier tehnocrat , #Stiri Guvern