Iohannis ataca la CCR legea prin care un functionar poate ajunge ordonator de credite

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 17:19
870 citiri
Iohannis ataca la CCR legea prin care un functionar poate ajunge ordonator de credite
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat miercuri CCR cu privire la neconstitutionalitatea Legii privind aprobarea OUG nr. 14/2015 pentru completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si pentru modificarea art. 39 alin. (7/2) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale pe motiv ca aduce atingere autonomiei administratiei publice locale.

Legea reglementeaza posibilitatea ca, in situatia in care primarul se afla in imposibilitatea exercitarii mandatului si consiliul local este dizolvat, iar functia de secretar al unitatii este vacanta, prefectul sa numeasca prin ordin o persoana, prin detasare, care sa exercite atributiile secretarului unitatii administrativ-teritoriale, pentru rezolvarea problemelor curente ale acesteia, pana la organizarea de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici a concursului pentru ocuparea functiei de secretar al unitatii administrativ-teritoriale.

Salarii cu 10% mai mari pentru bugetari - Klaus Iohannis a promulgat ...citeste mai departe despre "Iohannis ataca la CCR legea prin care un functionar poate ajunge ordonator de credite" pe Ziare.com

#Iohannis lege CCR, #Iohannis ordonator credite, #lege ordonator credite prefect , #Stiri Guvern