Iohannis contesta la CCR Codul Penal: E absolut revoltator. Ce vedem e dictatura majoritatii

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 14:48
851 citiri
Iohannis contesta la CCR Codul Penal: E absolut revoltator. Ce vedem e dictatura majoritatii
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, la scurt timp dupa ce Camera Deputatilor a votat modificarile Codului Penal, ca va contesta legea la Curtea Constitutionala.

Seful statului a criticat modul de lucru al celor de la PSD si ALDE care au incalcat regulamentul parlamentar pentru a trece pe repede-inainte modificarile dorite la legislatia penala.

In plus Iohannis a anuntat ca si Codul de Procedura Penala va ajunge pe masa judecatorilor constitutionali pentru ca "modificarile sunt fie inutile, fie toxice sau daunatoare".

Votul pe modificarile Codului Penal a fost grabit miercuri. Sedinta a fost tensionata si PSD si ALDE si-au trecut proiectul de lege la limita de 3 voturi.

Vezi aici cum s-a desfasurat sedinta de vot final pe modificarile Codului Penal. Dragnea a votat si el

Mentionam si ca, timp ce seful statului vorbea de la Cotroceni, in plenul reunit se discuta propunerea lui Iohannis pentru sefia SIE, social-democratul Gabriel Vlase.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile sefului statului:

- Buna ziua!

- Astazi s-a votat in Parlament Codul Penal, ca sa fiu mai exact mai multe modificari la Codul Penal.

- Doresc sa comentez pe scurt acest eveniment absolut revoltator.

- E inadmisibil cum a transformat PSD-ul procedurile parlamentare. Ce vedem e dictatura majoritatii, profund daunatoare democratiei.

- PSD a trecut in timp record Codul Penal in Parlament, cu un simulacru de dezbatere. PSD a reusit in scurt timp sa distruga demnitatea actului de legiferare, sa transforme dezbaterile din Parlament intr-o dezbatere lipsita de transparenta, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tavalugul peste argumentatia Opozitiei.

- Despre continutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lunga cand voi contesta la CCR acest act normativ.

- E bine de stiut ca si Codul de Procedura Penala e in pregatire pentru a fi contestat la CCR.

- Modificarile sunt fie inutile, fie toxice sau daunatoare si voi folosi toate instrumentele constitutionale pentru a le contesta.

- Va multumesc!

...citeste mai departe despre "Iohannis contesta la CCR Codul Penal: E absolut revoltator. Ce vedem e dictatura majoritatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis Cod Penal , #Stiri Guvern