Iohannis convoaca primul CSAT dupa scandalul de la Ministerul Apararii

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 12:37
914 citiri
Iohannis convoaca primul CSAT dupa scandalul de la Ministerul Apararii
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis va convoca pentru joi, 14 septembrie, o noua sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), prima dupa demisia lui Adrian Tutuianu de la conducerea Ministerului Apararii.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, a precizat, joi, in cadrul unei declaratii de presa tinute la Palatul Cotroceni, ca pe ordinea de zi a sedintei CSAT figureaza doua puncte importante: participarea Armatei romane cu o capacitate navala la o misiune sub conducerea NATO si Strategia in domeniul proliferarii armelor de distrugere in masa.

Intrebata despre vizita oficiala in SUA a Ministrului Apararii, programata pentru aceasta luna, Madalina Dobrovolschi a declarat ca schimbarea ministrului nu impiedica aceasta vizita "cu nimic".

"Presedintele Romaniei a fost informat in permanenta in legatura cu situatia din MApN, a avut un dialog cu premierul, a cerut solutionarea situatiei, lucru care s-a intamplat", a mai comentat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, intrebata de un jurnalist cine va merge in SUA, Adrian Tutuianu, pentru care s-a organizat vizita sau succesorul sau, Madalina Dobrovolschi a declarat ca aceasta "e o chestiune care tine de organizare, de chestiuni administrative", iar toate detaliile vor fi comunicate la momentul potrivit, "de cei care se ocupa".

In cadrul declaratiei de presa, purtatorul de cuvant a prezentat programul presedintelui Klaus Iohannis pentru perioada urmatoare, pe agenda figurand participarea la deschiderea noului an scolar, dar si la Adunarea Generala ONU, care va avea loc la New York in perioada 18-23 septembrie, ocazie cu care seful statului va avea mai multe intalniri.

Tudose accepta demisia lui Tutuianu si il propune interimar pe vicepremierul Ciolacu. Cum explica ce s-a intamplat la MApNIohannis a semnat demisia lui Tutuianu si e de acord ca Ciolacu sa fie interimar la AparareDragnea, despre demisia lui Tutuianu: Sunt foarte suparat, foarte trist. Nu va ramane nici presedinte al comisiei SRI ...citeste mai departe despre "Iohannis convoaca primul CSAT dupa scandalul de la Ministerul Apararii" pe Ziare.com

#Iohannis CSAT Tutuianu demisie , #Stiri Guvern