Iohannis critica decizia Avocatului Poporului de a contesta legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa fie premier

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 15:40
1329 citiri
Iohannis critica decizia Avocatului Poporului de a contesta legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa fie premier

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, ca este indignat de decizia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, de a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la Legea 90/2001, care le interzice persoanelor care au condamnari penale sa fie membri ai Guvernului.

"Presedintele Romaniei este indignat de actiunea din aceasta dimineata a Avocatului Poporului, actiune care are un singur beneficiar. Presedintele este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreste sa devina util noii majoritati politice, printr-un demers care apara dreptul persoanelor condamnate penal de a ne conduce", a declarat purtatorul de cuvant al lui Iohannis, Madalina Dobrovolschi, intr-o scurta conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Aceasta a mai aratat ca, in 2001, "Romania era in plin proces de integrare in UE si NATO", iar atunci a fost adoptata o lege prin care "persoanele condamnate nu mai aveau dreptul sa fie prim-ministri sau ministri".

"In 16 ani, nimeni, niciodata, nu a ...citeste mai departe despre "Iohannis critica decizia Avocatului Poporului de a contesta legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa fie premier" pe Ziare.com

#Iohannis indignat Avocatul Poporului , #Stiri Guvern