Iohannis da semnalul pentru Kovesi - ar mai trebui sau nu sa stea la sefia DNA? (Video)

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 21:34
723 citiri
Iohannis da semnalul pentru Kovesi - ar mai trebui sau nu sa stea la sefia DNA? (Video)
Foto: TVR 1

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri seara, de un subiect fierbinte in acest an in domeniul justitiei - conducerea DNA.

Avand in vedere ca mandatul actualei sefe, Laura Codruta Kovesi, va expira in luna mai, intrebarea care se pune este daca aceasta va fi schimbata din functie sau reinvestita.

Laura Codruta Kovesi a castigat premiul Europeanul Anului 2016

Intrebat pe acest subiect intr-un interviu pentru postul public de televiziune, Klaus Iohannis a evitat sa dea un raspuns clar, insa a parut ca inclina mai mult pentru reconfirmarea lui Kovesi pentru un nou mandat.

"In esenta, dupa ce se termina primul mandat al unui procuror sef sau general, exista varianta de procedura noua, de la zero, sau varianta reconfirmarii. Aici, la DNA, trebuie sa spun ca nu sunt eu acela care va confirma sau nu ca se doreste o reinvestire.

Dar pe de alta parte trebuie sa fiu foarte sincer: rezultatele obtinute de DNA, care sunt vazute, laudate si de noi, si de altii cu siguranta ne ...citeste mai departe despre "Iohannis da semnalul pentru Kovesi - ar mai trebui sau nu sa stea la sefia DNA? (Video)" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis Kovesi DNA , #Stiri Guvern