Iohannis, de Ziua Europei: Adoptarea euro, cel mai important proiect de tara al Romaniei

Sambata, 09 Mai 2015, ora 13:40
1020 citiri
Iohannis, de Ziua Europei: Adoptarea euro, cel mai important proiect de tara al Romaniei
Foto: presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca adoptarea monedei euro este cel mai important proiect de tara al Romaniei.

Seful statului a sustinut un discurs la Palatul Cotroceni, cu ocazia receptiei oferite de Ziua Europei, in care a vorbit despre drumul european parcurs de Romania pana acum, precum si despre obiectivele viitoare.

"Am sarbatorit recent zece ani de la semnarea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Romania este astazi nu doar un stat profund atasat la valorile care definesc UE, ci si o sursa de stabilitate si democratie intr-o regiune complicata, un partener angajat in sustinerea statului de drept, in apararea libertatilor fundamentale si promovarea economiei de piata.

Dupa mai mult de opt ani, putem afirma ca am pornit pe un drum ireversibil, dar procesul de integrare nu e inca finalizat. Am convingerea ca vom face, in viitorul apropiat, pasi semnificativi pentru a intra in zona Schengen si pentru a adopta monena unica europeana, cel mai important ...citeste mai departe despre "Iohannis, de Ziua Europei: Adoptarea euro, cel mai important proiect de tara al Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis moneda euro, #Iohannis proiect tara euro, #Iohannis Ziua Europei , #Stiri Guvern