Iohannis: Apararea sa primeasca cel putin 2% din PIB incepand din 2017

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 15:27
1487 citiri
Iohannis: Apararea sa primeasca cel putin 2% din PIB incepand din 2017
Foto: Arhiva / Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut luni, de la ora 15:30, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, dupa consultarile pe care le-a avut cu partidele parlamentare pe tema semnarii unui acord pentru ca Apararea sa primeasca cel putin 2% din PIB incepand din 2017.

Klaus Iohannis a anuntat ca a obtinut consensul tuturor formatiunilor parlamentare pentru semnarea acestui acord, o premiera pe scena politica romaneasca, si a subliniat ca el este necesar deoarece, pentru prima oara de la incheierea Razboiului Rece, o tara din apropierea Romaniei "apeleaza la forta pentru redesenarea granitelor", (trimitere la Federatia Rusa), iar Romania trebuie sa isi inzestreze armata.

Ziare.com transmite principalele declaratii in format LIVE TEXT:

- Am considerat ca este necesar ca prima tema pe care sa o supun dezabterii sa fie cea a consensului politic pentru finantarea armatei.

- Europa si NATO trebuie sa faca fata celei mai mari provocari de securitate de la incheierea Razboiului Rece. Pentru prima data un stat apeleaza la forta pentru a redesena granitele.

- Nu trebuie sa asteptam ca altii sa ne asigure securitatea platind din bugetele proprii pentru noi.

- Am chemat partidele pentru a le propune pentru prima data in 25 de ani de la Revolutie incheierea unui acord asumat de intreg spectrul politic pentru domeniul apararii. Am obtinut consensul ca bugetul sa asigure 2% din PIB in 2017, ...citeste mai departe despre "Iohannis, declaratii la Cotroceni dupa consultarile cu partidele: LIVE" pe Ziare.com

#Iohannis declaratii Cotroceni acord Aparare, #Iohannis consultari partide buget Aparare , #Stiri Guvern