Iohannis, despre noii ministri propusi de PSD: Pana dupa 1 Decembrie nu se va schimba nimic!

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 13:22
1030 citiri
Iohannis, despre noii ministri propusi de PSD: Pana dupa 1 Decembrie nu se va schimba nimic!
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a precizat joi ca nu are de gand sa mai accepte vreo schimbare de ministri pana dupa 1 Decembrie.

"Am primit astazi, la doua zile dupa remanierea guvernamentala, o propunere de remaniere guvernamentala. Va spun ca acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani si pot sa va dau cateva date pe care le-am recitit in aceasta dimineata si care arata ca lucrurile merg foarte prost in privinta guvernarii. PSD este deja la al treilea guvern in nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozitiile de ministru. I-am numarat. Nu o sa va vina sa credeti: sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum ministri in aceste guverne. 70 in nici doi ani!

Asta nu se poate guverna. Este imposibil sa schimbi ministri toata ziua, buna ziua. De asta se ocupa PSD: sa schimbe ministri. Cum sa ne imaginam ca poate sa functioneze un guvern cu doua remanieri intr-o singura saptamana? Este ceva ce nu s-a mai intamplat, nu s-a mai auzit. In acest fel nu se poate continua.

Eu nu sunt de acord sa contribui la o astfel de guvernare care seamana cu un carusel. In acest sens, ca sa fie lamurita chestiunea, in aceasta saptamana nu va mai exista nicio schimbare de ministri, iar aceasta chestiune care mi-a fost propusa astazi, o remaniere dupa remaniere, va fi luata in analiza cel mai devreme dupa sarbatorile dedicate Centenarului si Zilei Nationale de 1 Decembrie. Pana atunci nu se va intampla nimic in aceasta zona", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

"Pana dupa 1 Decembrie nu se va schimba nimic", a replicat Iohannis cand a fost intrebat daca macar va lua act de demisia lui Lucian Sova de la Ministerul Transporturilor.

Intrebat daca nu se va bloca activitatea Ministerului Transporturilor, in contextul in care Lucian Sova si-a anuntat astazi demisia, seful statului a spus ca "nu va exista asa ceva".

"Nu va exista asa ceva. Nimic din ce fac eu nu pune in dificultate guvernul. Nici vorba. Guvernul este complet, nu are decat sa lucreze! Dupa 1 decembrie vom discuta. Nu este un post de paznic, este un post de ministru. El sta in functie si munceste pana cand se publica decretul de eliberare din functie", a adaugat Iohannis.

De asemenea, presedintele a mai precizat ca va motiva refuzul in ce priveste numirea lui Lia Olguta Vasilescu la Transporturi, iar a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

"La momentul potrivit, vom discuta aceste chestiuni (motivarile - n.red.) . PSD nu a avut rabdare", a ...citeste mai departe despre "Iohannis, despre noii ministri propusi de PSD: Pana dupa 1 Decembrie nu se va schimba nimic!" pe Ziare.com

#Iohannis ministri schimbare PSD , #Stiri Guvern