Iohannis desfiinteaza trecerea contributiilor la angajat: Promisiunea ca salariile cresc este pur si simplu falsa

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 13:42
1940 citiri
Iohannis desfiinteaza trecerea contributiilor la angajat: Promisiunea ca salariile cresc este pur si simplu falsa
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca a facut un calcul din care a rezultat ca in urma trecerii contributiilor de la angajator la angajat salariile romanilor vor creste foarte putin.

Potrivit sefului statului, un roman care are un salariu mediu brut ar castiga in plus doar 3 lei.

"Am facut un calcul si ca sa nu fiu acuzat ca folosesc un exemplu de salariu mic sau mare am facut un calcul pe salariul mediu brut. Aplicam masurile propuse de Coalitia PSD ALDE si implementate cu mult entuziasm de Guvern. Daca pornim de la premisa ca angajatorul este de buna credinta. La un total cost al angajatorului de 4.086 de lei salariatul castiga in plus fix 3 lei.

Marea revolutie fiscala facuta de PSD ALDE aduce unui om care castiga acum 2.335 de lei inca 3 lei in plus. Nu e rau ca ar castiga, dar promisiunea PSD ALDE ca ar creste este pur si simplu falsa. Pai daca politica PSD ALDE vizeaza cresterea salariilor ele de ce nu cresc? De ce este nevoie de aceasta mega topaiala fiscal bugetara?", a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a mai precizat ca in mediul economic exista ingrijorari ca in urma acestor masuri salariile vor scadea.

"Exista ingrijorari in mediul economic ca in realitate vor fi salarii intregi unde salariile vor scadea in urma acestor masuri si atunci putem sa ne intrebam cui foloseste aceasta topaiala fiscala. Romanilor sigur nu", a subliniat presedintele.

Klaus Iohannis a cerut coalitiei aflate la guvernare "sa dea dovada de responsabilitate si sa renunte la acest tip de politica fiscala care nu ajuta pe nimeni".

"Recomand prudenta fiindca nu imi doresc o politica de azi pe maine. Romania are nevoie de o politica nu care rezolva problemele astazi si maine sa apara probleme mai grave", a mai spus seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contributii angajator angajat, #Klaus Iohannis contributii angajat , #Stiri Guvern