Iohannis: Discutia despre demisii e artificiala. Nu voi face numiri pentru doua zile, ministrii sa isi faca treaba

Joi, 22 Iunie 2017, ora 16:20
1273 citiri
Iohannis: Discutia despre demisii e artificiala. Nu voi face numiri pentru doua zile, ministrii sa isi faca treaba
Foto: captura video Digi24

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, joi, situatia ministrilor care si-au retras demisiile sustinand ca toata discutia e "artificiala" si ca nu va face numiri pentru cateva zile, ci va fi urmata procedura constitutionala in cazul unei motiuni de cenzura, conform careia a convocat consultari cu partidele.

Comentariul a fost facut la Bruxelles, unde Klaus Iohannis participa la Consiliul European, ocazie cu care se va intalni si cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

Intrebat despre faptul ca 20 de ministri au depus cereri de retragere a demisiilor, in timp ce Guvernul sustine ca gestul este inutil, presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca un ministru e in functie pana cand este eliberat prin decret prezidential.

"Ceea ce n-am facut inca. Toata discutia e artificiala. Cred ca e evident pentru toata lumea ca nu o sa ma apuc sa numesc ministri pentru doua zile, asa ceva nu se face. Ministrii sa isi faca treaba", a fost mesajul transmis de presedintele Klaus Iohannis tuturor membrilor guvernului.

Explicatiile erau necesare in contextul in care aproape toti ministrii si-au depus demisiile pe 15 iunie, iar pe 16 iunie premierul Sorin Grindeanu a transmis catre Palatul Cotroceni solicitari oficiale de inlocuire prin decret a lui Sevil Shhaideh cu Augustin Jianu si a lui Carmen Dan cu Sorin Grindeanu.

Cu toate ca Victor Ponta a sugerat ca aceste propuneri au fost facute dupa ce se obtinuse acordul presedintelui Iohannis, seful statului nu a reactionat pana in acest moment, fiind plecat in vizite externe.

Miercuri, Guvernul Grindeanu a fost demis de Parlament prin motiune de cenzura, presedintele anuntand pentru luni consultari cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou guvern.

Joi, 20 dintre cei 27 de ministri s-au razgandit si au depus cereri de retragere a demisiilor, complicand si mai mult situatia la Guvern, demis miercuri prin motiune de cenzura.

Un singur lucru este cert: toata lumea e de acord ca ministrii demisionari trebuie sa vina la serviciu pana cand in Monitorul Oficial vor aparea decretele prezidentiale cu numele inlocuitorilor lor.

Guvernul Grindeanu se reintregeste dupa ce a cazut la motiune: Ministrii isi retrag demisiile - UPDATEPonta ii ataca pe ministrii care isi retrag demisiile: E ilegal si ridicol. Nimeni nu incalca legea pentru eiSevil Shhaideh explica de ce vrea sa revina la Ministerul DezvoltariiDemisiile ministrilor sunt irevocabile si nu pot fi retrase, explica GuvernulUn ministru ...citeste mai departe despre "Iohannis: Discutia despre demisii e artificiala. Nu voi face numiri pentru doua zile, ministrii sa isi faca treaba" pe Ziare.com

#Iohannis demisii ministri , #Stiri Guvern