Iohannis, dupa CSAT: Marea Neagra, declarata regiune de interes strategic asemenea Atlanticului de Nord

Marti, 26 Iulie 2016, ora 14:08
814 citiri
Iohannis, dupa CSAT: Marea Neagra, declarata regiune de interes strategic asemenea Atlanticului de Nord
Foto: captura video Digi 24

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, dupa sedinta CSAT, ca Marea Neagra va fi declarata regiune de interes strategic.

In cadrul declaratiei de presa de dupa CSAT, seful statului a prezentat deciziile luate in cadrul summit-ului NATO de la Varsovia de la inceputul lunii iulie, printre care si "declararea Marii Negre ca fiind, asemenea Marii Baltice si Atlanticului de Nord, regiune de interes strategic pentru Alianta".

Intalnirea aliatilor de la Varsovia "a fost un succes pentru Romania, am reusit sa obtinem tot ce ne-am propus".

Presedintele a mai spus ca Romania lucreaza la o prezenta aliata in regiune: "Trebuie sa ne pregatim sa primim militari".

Iohannis a vorbit in acest context despre crearea unei brigazi militare multinationale in Romania, pana in luna aprilie 2017, precizand ca exista raspunsuri de la cel putin 6 aliati. Seful statului a mentionat, ca si la ...citeste mai departe despre "Iohannis, dupa CSAT: Marea Neagra, declarata regiune de interes strategic asemenea Atlanticului de Nord" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis Marea Neagra interes strategic, #Iohannis CSAT summit NATO, #Iohannis brigada militara Romania , #Stiri Guvern