Iohannis, fara reactie dupa declaratiile controversate ale lui Juncker

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 14:20
1216 citiri
Iohannis, fara reactie dupa declaratiile controversate ale lui Juncker
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis nu are inca o pozitie oficiala fata de declaratiile presedintelui CE, Jean Claude Juncker, referitoare la o imbunatatire a relatiilor UE cu Rusia in detrimentul SUA, desi intre timp a trecut o saptamana.

Intr-un interviu acordat joia trecuta, Jean Claude Juncker a afirmat ca Uniunea Europeana (UE) trebuie sa-si restabileasca "relatiile practice" cu Rusia si sa nu lase Statele Unite sa "dicteze" in aceasta politica.

"Stiu din conversatiile mele cu Putin ca el nu accepta fraze ca cele de atunci cand Barack Obama a spus ca Rusia este o putere regionala. Ce inseamna acest lucru? Nu poti sa vorbesti despre Rusia asa", a criticat presedintele Comisiei Europene.

Juncker, sfat pentru UE: Sa-si imbunatateasca relatiile cu Rusia, sa nu lase SUA sa "dicteze"

Intrebat, miercuri, de jurnalisti cum comenteaza, presedintele Klaus Iohannis s-a aratat doar surprins, refuzand sa isi expuna public opinia cu privire la pozitia adoptata de Juncker fata de Statele ...citeste mai departe despre "Iohannis, fara reactie dupa declaratiile controversate ale lui Juncker" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis declaratii Juncker Rusia, #Juncker Rusia SUA dicteaza , #Stiri Guvern