Iohannis, fata in fata cu partidele care au reusit sa intre in Parlament. PSD si ALDE au refuzat sa vina la Cotroceni

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 06:42
1049 citiri
Iohannis, fata in fata cu partidele care au reusit sa intre in Parlament. PSD si ALDE au refuzat sa vina la Cotroceni
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, prima runda de consultari cu partidele care au reusit sa intre in Parlament, in vederea formarii noului guvern.

PSD si ALDE nu vor merge insa la Cotroceni. Primii care au refuzat invitatia sefului statului au fost social democratii, afirmand, prin vocea liderului lor, Liviu Dragnea, ca vor sa respecte Constitutia, iar miercuri este in functiune actualul Parlament.

Dragnea a precizat ca invitatia la consultari este facuta in baza articolului 85 din Constitutie, care prevede ca "Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de incredere acordat de Parlament".

"Acest articol nu poate fi urmat decat de emiterea unui decret", a precizat Liviu Dragnea, care i-a atras atentia lui Iohannis ca poate organiza consultari cu partidele doar in baza articolului 103 din Constitutie.

Apoi, si ALDE a anuntat ca nu va merge miercuri la consulatari la Palatul Cotroceni, invocand ...citeste mai departe despre "Iohannis, fata in fata cu partidele care au reusit sa intre in Parlament. PSD si ALDE au refuzat sa vina la Cotroceni" pe Ziare.com

#klaus Iohannis consultari, #consultari partidide guvern , #Stiri Guvern