Iohannis: Guvernul sa nu pericliteze dezvoltarea Romaniei. Voi solicita consultari cu cei responsabili

Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 21:38
823 citiri
Iohannis: Guvernul sa nu pericliteze dezvoltarea Romaniei. Voi solicita consultari cu cei responsabili
Foto: captura video Administratia Prezidentiala

Viitorul Guvern trebuie sa inteleaga cat de important este sa nu pericliteze, prin politici imprudente si masuri hazardate, sustenabilitatea fiscala si potentialul de dezvoltare al Romaniei pe termen lung, subliniaza presedintele Klaus Iohannis, care vrea consultari cu cei responsabili si garantii de stabilitate.

Afirmatiile au fost facute in cadrul unei alocutiuni pe care presedintele Klaus Iohannis a sustinut-o joi seara, la Palatul Parlamentului, cu prilejul receptiei organizate de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana.

Presedintele a subliniat in discursul sau, ca "economia are regulile ei, motiv pentru care trebuie sa intelegem ca performanta durabila nu inseamna doar beneficii pe termen scurt, care uneori se dovedesc iluzorii, ci obtinerea de realizari economice in mod constant si pe termen lung".

In context, seful statului a reamintit ca Germania este in prezent primul partener comercial al Romaniei, in ultimii ani relatiile crescand, in medie, cu circa 10% anual, si a precizat ca anul 2017 a reprezentat "un nou varf istoric, atat in ceea ce priveste totalul schimburilor comerciale, cat si in privinta exporturilor romanesti pe piata germana, care s-au ridicat in primele 10 luni ale anului la peste 12 miliarde de euro".

De asemenea, Germania se afla pe locul 2 in topul investitorilor straini in Romania, prin investitiile directe de aproape 9,5 miliarde de euro, fiind esential sa intelegem ca "investitiile straine nu sunt un adversar, ci un partener real pentru antreprenoriatul romanesc, prin oportunitati sporite de afaceri si modele de management performant", a subliniat Klaus Iohannis.

Presedintele a reamintit cresterea record a economiei Romaniei anul trecut, dar a adaugat si ca "aceste cifre nu reflecta, din pacate, si calitatea politicilor economice, progresele mediului de afaceri fiind obtinute mai degraba in ciuda acestor politici".

Citeste mai departe despre "Iohannis: Guvernul sa nu pericliteze dezvoltarea Romaniei. Voi solicita consultari cu cei responsabili" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iohannis economie, #Iohannis guvern Dancila masuri economice , #Stiri Guvern