Iohannis ii refuza pe Olguta Vasilescu si Ilan Laufer la remanierea Guvernului Dancila

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 13:11
1068 citiri
Iohannis ii refuza pe Olguta Vasilescu si Ilan Laufer la remanierea Guvernului Dancila
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, marti.

Este prima iesire a sefului statului dupa ce social democratii au votat luni in sedinta Comitetului Executiv National remanierea Guvernului.

Ziare.com va transmite, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Klaus Iohannis

- Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Aceasta remaniere este o solutie slaba. Sunt in continuare de parere ca solutia corecta ar fi fost solutia inlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme Romaniei.

- Dar pana atunci avem aceasta remaniere. Sunt de acord sa se faca o remaniere insa trebuie sa tin cont de cateva lucruri.

- Trebuie sa tinem cont ca ne aflam in fata unor provocari grele. Preluarea Presedintieii Consiliului UE va fi un succes doar daca ne facem treaba.

- In concluzie este nevoie de ministri care isi fac treaba bine.

- Trebuie sa tinem cont ca mai este foarte putin timp.

- Avand in vedere acest lucru am emis decretul de remaniere, tinand cont de propunerile formulate. - Si se numesc urmatorii: Les, Budai, Badalau, Breaz, domnul Petrescu, domnul Matei. Celelalte doua propuneri le consider nepotrivite. (Ilan Laufer si Olguta Vasilescu).

**********************

Dupa remanierea guvernamentala votata ieri de PSD, opt ministere isi vor schimba titularii: Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Economiei, Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Apararii.

Astfel, Lia Olguta Vasilescu lasa Ministerul Muncii si se va ocupa de Transporturi. In locul ei la Ministerul Muncii este propus Marius Budai. Ministerul Economiei este preluat de la Danut Andrusca de Niculae Badalau, iar Ministerul Comunicatiilor ajunge la Alexandru Petrescu, fost ministru al IMM-urilor.

Cultura a fost considerata a fi o scena prea mare pentru actorul George Ivascu, asa ca i-a fost data profesorului universitar Daniel Breaz.

Ioana Bran este data afara de la sefia Ministerului Tineretului si Sportului si in locul sau se vrea sa fie pus Bogdan Matei, fost fotbalist, actualmente senator de PSD de Valcea.

Dupa ce Mihai Fifor si-a anuntat demisia de la Aparare, locul sau va fi luat de un fost social-democrat care a ocupat pentru scurt timp functia - Gabriel Les.

Nu in ultimul rand, Paul Stanescu pleaca din Guvern. Dancila il aduce inapoi in Executiv pe Ilan Laufer, doar ca de data aceasta ii da atat Ministerul Dezvoltarii, cat si functia de ...citeste mai departe despre "Iohannis ii refuza pe Olguta Vasilescu si Ilan Laufer la remanierea Guvernului Dancila" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis remaniere guvern , #Stiri Guvern