Iohannis: In criza refugiatilor, a fost un avantaj ca nu suntem in Schengen

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 20:29
803 citiri
Iohannis: In criza refugiatilor, a fost un avantaj ca nu suntem in Schengen
Foto: Digi 24

Presedintele Klaus Iohannis a spus, luni seara, ca in cadrul sedintei CSAT care va avea loc pe 17 septembrie, va fi luata in discutie, pe langa tema refugiatilor, si o analiza a statutului dosarului Schengen pentru Romania.

Intrebat, in cadrul conferintei de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, daca a fost un avantaj ca am fost in afara spatiului Schengen, in contextul crizei refugiatilor din Europa, seful statului a raspuns: "Paradoxal, da".

"De data asta, a fost un avantaj pentru noi, pentru ca nimeni nu a putut sa intre in Romania printr-o filiera ce nu a putut sa fie supravegheata. Trebuie sa fim realisti: Mai multi lideri europeni si mai multi politicieni relevanti cer o noua analiza a spatiului Schengen si a felului in care functioneaza. Am introdus pe agenda CSAT si o analiza statutului dosarului Schengen pentru Romania", a subliniat presedintele.

In plus, acesta a mentionat ca tara noastra poate primi cel mult 1.785 de refugiati, iar numarul acesta "nu poate sa ...citeste mai departe despre "Iohannis: In criza refugiatilor, a fost un avantaj ca nu suntem in Schengen" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis spatiu Schengen, #Iohannis Romania Schengen, #Iohannis refugiati Schengen, #Romania aderare Schengen , #Stiri Guvern