Iohannis incepe astazi o vizita de 6 zile in SUA, la finalul careia se va intalni cu Donald Trump

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 07:12
1036 citiri
Iohannis incepe astazi o vizita de 6 zile in SUA, la finalul careia se va intalni cu Donald Trump
Foto: presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis pleaca duminica, pentru sase zile, in Statele Unite ale Americii, intr-o vizita in care se va intalni, la Casa Alba, cu omologul sau american Donald Trump si va primi, din partea American Jewish Committee, distinctia "Light Unto the Nations".

Iohannis este primul lider est-european care va fi primit in SUA de catre Trump.

Vizita presedintelui Klaus Iohannis in SUA a fost anuntata joi noapte.

Iohannis se va intalni cu Trump la Washington. Ce spune Casa Alba

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va efectua in perioada 4-9 iunie a.c. o vizita in Statele Unite ale Americii. Elementul central al acestei vizite este constituit de intrevederea oficiala a Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, cu Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, in data de 9 iunie a.c", anunta un comunicat al Presedintiei, care preciza ca intrevederea "va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare si extindere a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv in contextul in care in acest an se implinesc 20 de ani de la lansarea acestuia".

Iohannis a afirmat, joi, pe Facebook, ca se va intalni cu presedintele american Donald Trump pe 9 iunie pentru a discuta despre aprofundarea Parteneriatului Strategic romano-american si despre "reconfirmarea angajamentului ferm al Romaniei de a ramane un aliat de incredere al Statelor Unite".

Iohannis a atasat postarii o fotografie a sa si a lui Trump, facuta la recenta reuniune a liderilor din tarile NATO.

Cu ocazia deplasarii la Washington, Presedintele Romaniei va participa, in data de 5 iunie, in calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existenta si va primi distinctia "Light Unto the Nations", cea mai inalta distinctie a organizatiei care se decerneaza unor sefi de stat sau de guvern in semn de recunoastere pentru impactul international important in domeniul pacii, securitatii, democratiei, promovarii valorilor umane.

Iohannis va sustine si un discurs cu aceasta ocazie.

"American Jewish Committee a evidentiat, in decizia de acordare a distinctiei, faptul ca a hotarat onorarea Presedintelui Klaus Iohannis pentru actiunea sa de "lider dedicat intaririi democratiei si a statului de drept in Romania, (...) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul si pentru a aprofunda legaturile dintre Romania si SUA, pre ...citeste mai departe despre "Iohannis incepe astazi o vizita de 6 zile in SUA, la finalul careia se va intalni cu Donald Trump" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis intalnire Donald Trump, #Iohannis vizita SUA , #Stiri Guvern