Iohannis lauda romanii care apara Justitia: Am vazut o tara treaza! Unii vor sa o tina captiva si inventeaza scenarii despre un alt fel de stat

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 18:46
1222 citiri
Iohannis lauda romanii care apara Justitia: Am vazut o tara treaza! Unii vor sa o tina captiva si inventeaza scenarii despre un alt fel de stat
Foto: captura Digi24

Presedintele Klaus Iohannis i-a laudat, vineri, pe romanii care au iesit intreg anul in strada pentru a apara justitia si statul de drept, criticandu-i totodata pe liderii coalitiei de la putere, care "inventeaza scenarii despre un alt fel de stat", pentru a tine Romania "captiva", ca "sa o foloseasca in interes personal".

In discursul rostit la Cotroceni, unde nici Dragnea, nici Tariceanu si nici Tudose nu au fost prezenti, Iohannis a spus ca Romania a aratat ca a ajuns la "maturitate deplina".

"Spuneam in urma cu un an ca o tara stabila inseamna justitie independenta, economie functionala si lupta anticoruptie. La numai cateva zile de la acel moment, cand aceste valori au fost puse in pericol de intentia Guvernului de a modifica Legile Justitiei, romanii au iesit in strada intr-un numar impresionant pentru a le proteja. (...)

Am vazut in evenimentele de la inceputul acestui an, dar si in cele de acum cateva zile, o Romanie mai solidara ca niciodata in jurul unor valori si principii, o tara treaza si determinata, cu cetateni care au manifestat pentru a apara democratia si statul de drept, avand in gand un singur lucru: viitorul tarii lor.

Existenta unei societati active, capabila sa sanctioneze erorile si derapajele politicienilor si sa-si sustina clar asteptarile este marele castig al anului care sta sa se incheie. Mobilizarea civica fara precedent in epoca postcomunista este dovada maturitatii depline la care a ajuns societatea romaneasca".

In ceea ce priveste coalitia de la guvernare, Iohannis o acuza ca abuzeaza de putere si ca actioneaza doar in interes propriu. O parte din clasa politica "inca mai crede ca poate abuza de putere si actiona fara nicio raspundere in scopuri partizane. Sunt acei politicieni care isi doresc sa tina Romania captiva in trecut, pentru folosul lor personal, si sunt dispusi sa faca orice compromis pentru a-si atinge obiectivele, chiar daca asta inseamna sa devieze Romania de la parcursul sau euro-atlantic", a spus Iohannis.

"Mi-as fi dorit ca in ultimul an, cu atat mai mult cu cat este anul premergator Centenarului, sa fi vazut o mai mare preocupare a decidentilor politici pentru consolidarea democratiei in tara noastra, a independentei justitiei si pentru intarirea practicilor de guvernare in beneficiul tuturor romanilor, nu al unor grupuri.

Vedem, in schimb, o mare preocupare pentru identificarea unor teme paralele cu asteptarile romanilor si cu interesele strategice pe termen lung ale tarii noastre.

...citeste mai departe despre "Iohannis lauda romanii care apara Justitia: Am vazut o tara treaza! Unii vor sa o tina captiva si inventeaza scenarii despre un alt fel de stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis receptie Cotroceni Ziua Nationala, #discurs Cotroceni Iohannis 1 decembrie, #Iohannis proteste 1 decembrie , #Stiri Guvern