Iohannis nu vede cu ochi buni modificarile lui Nicolicea la Legea Referendumului

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 18:21
770 citiri
Iohannis nu vede cu ochi buni modificarile lui Nicolicea la Legea Referendumului
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a comentat, miercuri, initiativa lui Eugen Nicolicea privind Legea Referendumului, care ar limita atributiile presedintelui Romaniei in acest domeniu, dar si faptul ca Liviu Dragnea isi doreste ca Parlamentul sa poata convoca referendum.

Referitor la initiativa lui Nicolicea, seful statului a spus ca nu i se pare una grozava si ca sunt lucruri mai importante pe care ar trebui sa le faca parlamentarii.

"Cred ca sunt si alte lucruri mai importante. Nu mi se pare o initiativa grozava, dar Parlamentul are toata libertatea sa discute ce crede ca este necesar", a raspuns Iohannis.

In schimb, despre faptul ca Dragnea a spus ca Parlamentul ar trebui sa primeasca dreptul de a convoca si el referendumuri, fiindca are "legitimitate", seful statului a sustinut ca aceasta varianta ar trebui discutata.

"E o chestiune care merita discutata. Daca ar fi sa discutam aceasta chestiune, ramane doar de stabilit pentru ce ar convoca Parlamentul un referendum", a punctat presedintele.

Amintim ca mai multi deputati PSD, printre care si presedintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea, au pus in dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii referendumului, care i-ar taia din drepturi presedintelui.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca nu este de acord cu aceasta initiativa, dar ca Parlamentul ar trebui sa primeasca dreptul de a convoca si el referendumuri, fiindca are "legitimitate". ...citeste mai departe despre "Iohannis nu vede cu ochi buni modificarile lui Nicolicea la Legea Referendumului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis modificare lege referendum, #Iohannis lege refendum Nicolicea, #Nicolicea modificare lege referendum , #Stiri Guvern