Iohannis: Numai un politician meschin poate sa inoculeze ideea ca sanatatea nu poate fi asigurata din cauza bugetelor serviciilor

Marti, 12 Februarie 2019, ora 15:16
878 citiri
Iohannis: Numai un politician meschin poate sa inoculeze ideea ca sanatatea nu poate fi asigurata din cauza bugetelor serviciilor
Foto: Presedintia Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis critica proiectul de buget pentru 2019, afirmand ca PSD recurge la noi demersuri populiste, care risca sa vulnerabilizeze Romania.

Seful statului este nemultumit de taierea bugetului SRI si SPP si spune ca, "printr-un gest cinic, presedintele PSD pune in opozitie securitatea nationala cu sanatatea cetatenilor".

"In legatura cu proiectul bugetului pentru anul 2019, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, atrage atentia ca tara noastra are nevoie de un buget credibil, in beneficiul romanilor si nu al unui partid politic.

Astfel, Guvernul si Parlamentul au responsabilitatea esentiala de a identifica solutiile financiare sustenabile pentru fiecare domeniu in parte.

In schimb, PSD recurge la noi demersuri populiste, care risca sa vulnerabilizeze Romania in actualul context geopolitic marcat de incertitudine si de intensificarea riscurilor si amenintarilor la adresa statelor NATO.

Printr-un gest cinic, presedintele PSD pune in opozitie securitatea nationala cu sanatatea cetatenilor. Numai un politician meschin si inconstient ar putea sa inoculeze ideea ca sanatatea romanilor nu poate fi asigurata din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate, a caror misiune legala fundamentala este tocmai asigurarea securitatii nationale, protejarea vietii oamenilor si a intereselor tarii", precizeaza Klaus Iohannis intr-un comunicat remis marti Ziare.com, la 5 zile dupa ce Guvernul a adoptat bugetul si la 9 zile dupa ce Liviu Dragnea a anuntat ca vrea sa taie din bugetul serviciilor pentru programul Vitamina D.

Seful statului spune ca propunerea de reducere a bugetelor institutiilor din domeniul securitatii nationale constituie un demers iresponsabil, cu atat mai mult cu cat nu exista argumente sau justificari.

"Tocmai asemenea taieri bugetare reprezinta un atentat la siguranta cetatenilor, prin scaderea discretionara a bugetelor structurilor de securitate, in incercarea disperata a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic. De aceea, presedintele Romaniei face apel ca Parlamentul sa revina la alocarile bugetare initiale, propuse de Guvern in 10 decembrie 2018 si avizate de catre CSAT in 19 decembrie 2018.

Intarzierea bugetului cu aproape doua luni de catre Coalitia PSD-ALDE este complet nejustificata si demonstreaza inca o data lipsa de seriozitate si de profesionalism a actualei coalitii, precum si lipsa preocuparii acesteia pentru bunul mers al economiei si administratiei in Romania", adaug ...citeste mai departe despre "Iohannis: Numai un politician meschin poate sa inoculeze ideea ca sanatatea nu poate fi asigurata din cauza bugetelor serviciilor" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis buget 2019 , #Stiri Guvern