Iohannis o avertizeaza pe Dancila, dupa ce l-a propus pe Negrescu comisar european: Nu are nicio legitimitate!

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 14:29
1042 citiri
Iohannis o avertizeaza pe Dancila, dupa ce l-a propus pe Negrescu comisar european: Nu are nicio legitimitate!
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, marti, dupa ce Viorica Dancila a anuntat ca noua propunere de comisar european din partea Romaniei este Victor Negrescu. Seful statului a transmis ca Dancila nu are legitimitatea pentru a face o astfel de propunere, fiind demisa prin motiune de cenzura.

"Premierul demis, Viorica Dancila, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea Romaniei pentru pozitia de comisar european.

Premierul demis, doamna Viorica Dancila, refuza sa inteleaga ca odata cu pierderea calitatii de prim-ministru a pierdut si orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru pozitia de comisar european, care ii revine Romaniei", a transmis Iohannis, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Seful statului o avertizeaza pe Dancila sa nu trimita aceasta propunere catre Bruxelles.

"O avertizez din nou pe doamna Dancila sa inceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru aceasta pozitie si sa nu transmita nicio propunere catre presedinta aleasa a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen.

Desemnarea unui comisar european din partea tarii noastre de catre un guvern care nu mai are niciun fel de atributii constitutionale si legale in acest sens este un gest iresponsabil, de sfidare atat a cetatenilor romani, cat si a partenerilor europeni", a continuat Iohannis.

Seful statului a adaugat ca doar un nou guvern investit de Parlament are intreaga legitimitate, dar si obligatia de a transmite urgent la Bruxelles o propunere de comisar european.

"Este esential ca un nou Cabinet sa obtina cat mai repede votul Legislativului pentru a rezolva toate problemele stringente generate de guvernarea dezastruoasa a PSD, inclusiv desemnarea unui candidat credibil si profesionist din partea Romaniei in Comisia Europeana.

Tergiversarea in Parlament de catre PSD a procedurilor care sa duca la votarea noului Executiv nu face altceva decat sa dauneze si mai mult credibilitatii tarii noastre, deja afectate de Guvernul Dancila", a incheiat el.

Precizam ca Viorica Dancila a confirmat, marti, ca Victor Negrescu este noua propunere a Guvernului pentru functia de comisar european, precizand ca o scrisoare in acest sens va fi trimisa chiar azi la Bruxelles.

Mandatul actualei Comisii Europene, condusa de Jean-Claude Juncker, este programat sa se incheie pe data de de 31 octombrie, insa este probabil sa fie prelungit cu cel putin o luna pentru noua Comisie Europeana este incompleta, dupa ce comisarii propus ...citeste mai departe despre "Iohannis o avertizeaza pe Dancila, dupa ce l-a propus pe Negrescu comisar european: Nu are nicio legitimitate!" pe Ziare.com

#Iohannis avertisment Dancila Negrescu, #Dancila comisar european Negrescu , #Stiri Guvern