Iohannis, pentru Associated Press: Lupta intensa anticoruptie nu e ceva frumos. Arata fata urata a societatii

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 19:15
2712 citiri
Iohannis, pentru Associated Press: Lupta intensa anticoruptie nu e ceva frumos. Arata fata urata a societatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis spune ca lupta pentru combaterea coruptiei in tara noastra scoate la iveala "fata urata a politicii" si i-a laudat pe protestatarii care s-au opus unei masuri a Guvernului care ar fi facilitat abuzul de putere din partea functionarilor publici.

Iohannis a declarat pentru Associated Press ca manifestatiile de strada au reusit, pentru moment, sa blocheze ordonanta de urgenta care ar fi slabit eforturile in lupta impotriva coruptiei.

"Am fost surprins de cat de mare a fost multimea. Avand peste 200.000 de oameni in Piata Victoriei este ceva extraordinar", a spus Iohannis pentru AP.

El i-a laudat pe manifestanti ca le pasa de viitorul Romaniei si ca isi fac cunoscute sentimentele prin proteste pasnice.

Cat despre coruptie, Iohannis a subliniat ca fenomenul acesta generalizat este o tara mostenita de la trecutul comunist al tarii.

"Cu siguranta nu se va termina intr-un an sau doi sau patru", a mai spus Iohannis, referindu-se la lupta cu coruptia din Romania. "Lupta intensa anticoruptie nu este ceva frumos. Ea arata fata urata a societatii pe care vrem sa o eradicam. Dar este nevoie de timp".

De fapt, coruptia nu va inceta vreodata, crede Iohannis, insa ea poate fi mult incetinita, iar tot mai putini politicieni si functionari vor fi tentati sa-si exploateze pozitia, daca exista rezistenta publica si risca sa fie urmariti in justitie.

Presedintele nostru a mai spus pentru sursa citata ca protestele din Romania, membra a Uniunii Europene, ajuta democratia.

"Este o modalitate foarte buna de a spune ca Europa este in viata, este alerta si pozitiva", a sustinut Iohannis, despre care AP noteaza ca pare sa fi iesit din aceasta criza mai puternic.

Discursul lui Iohannis din Parlament a facut inconjurul lumii. Iata ce scriu marile institutii de presaIohannis, mesaj dur in Parlament pentru cei de la putere: Nu va bateti joc de Romania. Natiunea e in alertaIohannis: Romanii au readus lumina in procesul democratic. Ii felicit pe parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei ...citeste mai departe despre "Iohannis, pentru Associated Press: Lupta intensa anticoruptie nu e ceva frumos. Arata fata urata a societatii" pe Ziare.com

#Iohannis lauda protestatari , #Stiri Guvern