Iohannis, pentru presa franceza: Au crescut riscurile amenintarii legate de rachetele balistice

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 08:35
1555 citiri
Iohannis, pentru presa franceza: Au crescut riscurile amenintarii legate de rachetele balistice
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat in presa franceza ingrijorarile referitoare la evolutiile politice si tehnologice, care au crescut riscurile amenintarii legate de rachetele balistice.

"Nu numai statele, ci in egala masura actorii non-statali pot intra in posesia acestui gen de tehnologie", spune Iohannis, citat in articolul intitulat "Romania se protejeaza, Putin ameninta, UE tace" din La Liberation, care abordeaza pe prima pagina a numarului de weekend "noul razboi rece" intre Moscova si Washington.

Iohannis mai sustine ca scutul antiracheta de la Deveselu nu este decat o dovada a adaptarii NATO la "acest nou mediu strategic care implica masuri responsabile si echilibrate, tocmai pentru a preveni escaladarea tensiunilor".

Presedintele Iohannis considera, potrivit La Liberation, ca Rusia greseste tinta.

Mai inainte de a prezenta pozitia exprimata de Iohannis, publicatia franceza aminteste de discursul liderului de la Kremlin din urma cu o saptamana, in timpul ...citeste mai departe despre "Iohannis, pentru presa franceza: Au crescut riscurile amenintarii legate de rachetele balistice" pe Ziare.com

#Iohannis scut antiracheta Deveselu, #Iohannis rachete Rusia, #Iohannis Rusia Deveselu , #Stiri Guvern