Iohannis: PSD a devenit un grup de presiune pentru un infractor. Dragnea ar trebui sa dispara din viata publica

Sambata, 23 Iunie 2018, ora 14:29
1242 citiri
Iohannis: PSD a devenit un grup de presiune pentru un infractor. Dragnea ar trebui sa dispara din viata publica
Foto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a transmis, sambata, ca Liviu Dragnea ar trebui sa dispara din viata publica, de vreme ce are doua condamnari. Mai grav, a spus presedintele, e ca PSD se comporta ca un grup de presiune si lobby pentru un infractor.

"In continuare sunt de parere ca Dragnea ar trebuie sa dispara din viata publica romaneasca. Asa s-ar intampla in orice tara, chiar si intr-o democratie incipienta.

Mai grav e ca partidul nu-si da seama ca trebuie sa-l trimita pe Dragnea acasa. Suntem in faza in care cel mai mare partid din Romania se constituie intr-un grup de presiune si lobby pentru un infractor", a spus presedintele.

Acesta a comentat si prezumtia de nevinovatie de care oricine beneficiaza, inclusiv Liviu Dragnea.

"In politica nu trebuie sa astepti pana la ultima condamnare", a afirmat Iohannis.

Presedintele a explicat ca fiecare om beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, din punct de vedere legal, dar ca in politica e nevoie si de decizii bazate pe moralitate.

"Cum vrea un infractor condamnat de doua ori sa fie credibil si cum crede ca poate sa fie un exemplu pentru Romania?", a adaugat presedintele.

Klaus Iohannis a anuntat sambata, la Sibiu, ca a decis sa candideze pentru un nou mandat prezidential, in contextul in care este asteptata o reactie a presedintelui si la intentiile asumate de Liviu Dragnea si PSD, dupa condamnarea la inchisoare cu executare a liderului social-democrat.

Amintim ca Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, privind angajarea fictiva a doua secretare din PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman. ...citeste mai departe despre "Iohannis: PSD a devenit un grup de presiune pentru un infractor. Dragnea ar trebui sa dispara din viata publica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis candidatura , #Stiri Guvern