Iohannis: PSD a generat criza, PSD sa o rezolve. Nu anticipatele sunt solutia, ar fi prea mult

Marti, 07 Februarie 2017, ora 12:55
4347 citiri
Iohannis: PSD a generat criza, PSD sa o rezolve. Nu anticipatele sunt solutia, ar fi prea mult
Foto: Facebook / Klaus Iohannis (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, in Parlament ca romanii sunt indignati si revoltati de situatia la care s-a ajuns, cerand PSD sa rezolve criza pe care a generat-o. In opinia presedintelui, demisia ministrului Justitiei ar fi "prea putin", iar alegerile anticipate "prea mult".

In discursul tinut in Parlament, Klaus Iohannis a reamintit ca PSD a castigat alegerile din 11 decembrie promitand bunastare pentru populatie, nu modificarea codurilor penale.

Citeste declaratiile presedintelui Klaus Iohannis in format live text: Parlamentarii PSD au plecat de la discursul lui Iohannis. Seful statului: Ati obosit? Ghinion

"Pohta ce-ati pohtit, grija ce-ati avut-o se pare ca n-a fost cea declarata in campanie, nu prosperitatea poporului roman a fost prioritate, grija prima a fost sa va ocupati de dosarele penalilor! (...) Romanii sunt indignati si revoltati. Asta e situatia. Unii multumiti, unii nemultumiti. Ce facem, dragilor, ce facem? Care sunt solutiile, care este marja de manevra pentru a iesi din acest impas? Retragerea ordonantei 13 si eventual demiterea chinuita a unui ministru este cu certitudine prea putin.

Alegeri anticipate insa sunt in aceasta faza prea mult. Asta este marja de manevra. Cine trebuie sa vina cu solutia? Pai, in mod natural cel care a creat problema, PSD", a declarat presedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a respins categoric acuzatiile aduse de PSD conform carora el nu s-ar fi impacat cu rezultatul alegerilor din 11 decembrie si ar incerca rasturnarea puterii actuale.

"NU, fals! Ati castigat, acum guvernati si legiferati! Dar nu oricum! Romania are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfiala executa ordinele de la partid. Romania are nevoie de un guvern care guverneaza transparent, predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furis!

Legiferati pentru Romania, dati legi bune pentru Romania, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceti, cei care ati castigat alegerile, dar conduceti responsabil. Sunt mari asteptari din partea societatii. Lumea v-a votat, fiindca v-a crezut. Ce-ati promis, faceti", le-a transmis presedintele Romaniei celor doua partide, PSD si ALDE, care sunt la guvernare.

Totodata, Klaus Iohannis a mentionat faptul ca exista mari asteptari si din partea mediului economic, si al partenerilor nostri internationali.

"Lumea are mari asteptari de la noi, sa nu-i dezamagim. Daca PSD, care a creat aceasta criza, nu o rezolva urgent, voi convoca consultari la Palatul ...citeste mai departe despre "Iohannis: PSD a generat criza, PSD sa o rezolve. Nu anticipatele sunt solutia, ar fi prea mult" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis anticipate proteste ordonanta , #Stiri Guvern