Iohannis: PSD incearca sa amputeze puterile Justitiei si voteaza legi cu dedicatie pentru Dragnea. Toti ambasadorii UE sunt foarte ingrijorati

Marti, 19 Iunie 2018, ora 15:51
1211 citiri
Iohannis: PSD incearca sa amputeze puterile Justitiei si voteaza legi cu dedicatie pentru Dragnea. Toti ambasadorii UE sunt foarte ingrijorati
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la finalul intalnirii cu ambasadorii statelor membre UE acreditati la Bucuresti, ca toti l-au intrebat si s-au aratat ingrijorati de modificarea Codului de Procedura Penala, seful statului subliniind ca "PSD voteaza legi pentru seful lor" si "incearca sa amputeze puterile Justitiei".

"Viteza ca viteza, am mai avut situatii cand s-a votat noaptea, nu vreau sa repet ce s-a spus atunci, dar rezultatul m-a intristat si ma intristeaza.

Vedem cu tot mai multa claritate ca PSD nu doar ca incearca sa amputeze puterile presedintelui, ci incearca sa amputeze si puterile Justitiei, ceea ce este foarte, foarte grav.

Am avut Legile Justitiei, care m-au nemultumit profund, si pe multi altii. Acum vedem totusi ceva nemaintalnit in ultima vreme: Majoritatea PSD voteaza legi pentru seful lor, cu dedicatie pentru Liviu Dragnea, ceea ce e inadmisibil.

Daca citim acele modificari, multe sunt facute cu dedicatie. Altele sunt facute clar pentru a opri procurorii din investigatii. E inadmisibila aceasta abordare. Voi folosi prerogativele constitutionale pentru a solicita o imbunatatatire. Nu intru in detalii, la momentul potrivit o sa scriu fie CCR, fie Parlamentului", a sustinut Klaus Iohannis.

Intrebat de jurnalisti daca subiectul a fost discutat si la intalnirea de azi cu ambasadorii UE la Bucuresti, Klaus Iohannis a raspuns afirmativ.

"Toti ma intreaba despre aceste modificari. Nu am intrat in detalii, fiindca procedura nu e finalizata, nu e cazul sa comentez aceste chestiuni (...) Toti musafirii mei s-au interesat si sunt foarte ingrijorati", a declarat presedintele, referindu-se si la ceilalti oaspeti de rang inalt cu care s-a intalnit in ultima vreme.

Citeste mai multe despre:

Parlamentul a modificat Codul de Procedura Penala, dupa un simulacru de dezbatere de o ora. USR: De azi, Romania e un rai al infractorilor (Video)Protest cu huiduieli in fata Parlamentui in timp ce PSD forteaza votul pe modificarile Codului PenalUn procuror din Bucuresti arata impactul modificarilor la Codurile Penale: Voi avea de clasat vreo 1.500 de dosare, de la conducere fara permis la ucidere din culpaCe scrie presa externa despre cum a adoptat Parlamentul modificarile la Codul de Procedura Penala ...citeste mai departe despre "Iohannis: PSD incearca sa amputeze puterile Justitiei si voteaza legi cu dedicatie pentru Dragnea. Toti ambasadorii UE sunt foarte ingrijorati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis legi dedicatie Dragnea, #Iohannis modificare coduri penale , #Stiri Guvern