Iohannis pune la indoiala decizia CE de a critica Polonia si vizita lui Juncker in Rusia

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 12:26
1962 citiri
Iohannis pune la indoiala decizia CE de a critica Polonia si vizita lui Juncker in Rusia
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a avut o prima reactie dupa ce Comisia Europeana a criticat Polonia, reprosandu-i ca nu respecta statul de drept. In aceasta disputa, Iohannis a dat semnale ca ar sustine pozitia Poloniei, partener strategic si aliat de nadejde in NATO.

Declaratiile au fost facute intr-un context geo-politic complicat. Dupa operationalizarea scutului de la Deveselu, care a avut loc in data de 12 mai, si anuntul ca sistemul antiracheta se va extinde si in Polonia, presedintele Vladimir Putin a avertizat locuitorii celor doua tari ca de acum inainte s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse.

Vezi ce raspuns a dat Ministerul roman de Externe dupa avertismentele lansate de Rusia.

Totodata, Jean - Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene si un apropiat al cancelarului german Angela Merkel, a anuntat ca va fi prezent la Sankt Petersburg in data de 16 iunie, la Forumul Economic International organizat de Rusia. Vizita, o premiera dupa ce Moscova a anexat ...citeste mai departe despre "Iohannis pune la indoiala decizia CE de a critica Polonia si vizita lui Juncker in Rusia" pe Ziare.com

#Iohannis critici Juncker Rusia Polonia, #Comisia Europeana Polonia sanctiuni, #Juncker vizita Rusia , #Stiri Guvern